Ny rekord for Mercedes

I september ble det solgt flere Mercedes-Benz personbiler enn noen gang tidligere.

MER ENN NOENSINNE: Den nye GLC-modellen til Mercedes-Benz klargjøres på fabrikken i Bremen. Aldri før har merket laget så mange biler som de gjør nå.
Publisert: Publisert:

I september leverte Mercedes 188.444 biler, en økning på 16 prosent i forhold til samme måned i fjor og det høyeste månedstallet de noensinne har oppnådd.

Tredje kvartal ble også det beste kvartalet i merkets historie med 477.999 biler, så langt i år 1.376.424, 15 prosent bedre enn i 2014.

– Mer enn 50.000 solgte SUVer i september og en vekst på over 36 prosent er et bevis på populariteten til våre produkter i dette segmentet, sier Ola Källenius, styremedlem i Daimler AG, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

Han legger også til at de nye GLE og GLC har startet med rekordtall etter lanseringen i september.

De har vekst i alle regioner, og interessant nok så kan de melde om en vekst på over 50 prosent i Kina, et land der så å si alle andre bilprodusenter opplever en tilbakegang. Faktisk var september deres sterkeste måned historisk sett i landet, med 38.663 biler.

Trenden er den samme i Norge. Så langt i år har det blitt registrert 21 prosent flere Mercedes-Benz enn i 2014, 5.546, i et marked som har steget 4,4 prosent. De er Norges syvende største bilmerke ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les også

Tyske myndigheter gransker flere bilmerker

Les også

Tyske bilgiganter tar opp kampen mot Tesla

Les også

Vekst i Europas bilsalg

Publisert:
Gå til e24.no