Renault-Nissan står for mer enn halvparten av verdens elbiler

Nylig passerte Renault-Nissan en milpæl med sine nullutslippsbiler, og det er i liten grad takket være elbillandet Norge.

HUNDRETUSENER: Samlet har Renault og Nissan alliansen solgt over 200.000 elbiler, her leveres en Nissan Leaf og en Renault Zoe til Orange som del av en flåtepakke på 200 elbiler i september.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:I begynnelsen av november solgte Renault-Nissan sin 200.000. elbil, fire år etter at de lanserte Nissan Leaf, skriver de i en pressemelding. Bilene skal ha kjørt fire milliarder kilometer, og med det har spart 200 millioner liter bensin, «nok til å fylle 80 olympiske svømmebasseng», ifølge Renault-Nissan.

De skal han en markedsandel på 58 prosent av det globale elbilmarkedet, og Leaf er tidenes mest solgte elbil.

– Renault og Nissan sine elektriske biler er volumledende av nullutslippsbilene, og, viktigst av alt, oppnår de høy kundetilfredshet verden over, sier Carlos Ghosn, styreformann og konsernsjef i Renault-Nissan Alliance.

SJEF: Styreformann og konsernsjef i Renault-Nissan Alliance, Carlos Ghosn, kan melde at de står for mer enn halvparten av verdens elbiler.Fra januar til og med første uken av november i år skal de ha solgt 66.500 elbiler, en økning på 20 prosent fra i fjor, noe som tilsvarer to av tre elbiler som er solgt.

Mer bilstoff på E24 BIL

Tallene inkluderer Renaults mikro-toseter Twizy og Nissans varebil e-NV200. De 200.000 bilene består av tre fjerdeparter Nissan, i hovedsak Leaf. De sier deres største marked er USA, fulgt av Japan. I USA er det solgt 67.000 Leaf, 46.500 i Japan og 31.000 i Europa.

Halvparten i Norge

Norge nevnes ikke i pressemeldingen, men tall som E24 fikk fra den norske importøren i september, viser at halvparten av alle europeiske Leaf befinner seg i her- I årets ti første måneder er det registrert 4117 nye Leaf på norske skilter, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, noe som gjør den til Norges tredje mest solgte personbil.

Les også

Enklere lading for Renaults elbil

Renault, som har solgt 51.500 elbiler siden de lanserte sin første i 2011, sine viktigste markeder er Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Norges andel av disse er liten, her selges Twizy, Kangoo og Zoe.

Sistnevnte ble lansert i Norge våres, men grunnet en litt trøblete ladeløsning har den ikke fått skikkelig fart på salget. Til og med oktober har det blitt registrert 243 Zoe i Norge, mens Renault totalt har solgt 251 elektriske personbiler i 2014. Twizy går som elektrisk motorsykkel.

Les også:

Renault i Norge: - Vil bli størst av de franske merkeneTre av ti gjør som Jacob, og bruker elbilen som familiebilElbilandelen godt over 10 prosent i septemberPublisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Renault-Nissan vil bli større enn General Motors

  2. Oppdaget tre ukjente jetfly

  3. Nissan-topp Ghosn pågrepet igjen i Tokyo

  4. Betalt innhold

    Hvem er Carlos Ghosn, og hvorfor er han i trøbbel?

  5. Nissan ser for seg solid vekst i elbilsalget