Nissan ser for seg solid vekst i elbilsalget

Nissan vil fortsette å satse tungt på elbil, og de hinter om nyheter allerede til høsten.

ELEKTRISK SORTIMENT: Dette er Nissans elektriske utvalg per i dag, det vil bli utvidet i årene som kommer.
Publisert:

– Vi er pionerene, sier David Moss, visepresident i utviklings- og designavdelingen til Nissan. Han er i Oslo for å vise frem den nye, sjuseters elbilen Nissan e-NV200 Evalia, og for å snakke om selskapets videre satsing på elektriske kjøretøy.

Han sier de så langt har satset 2,2 milliarder euro (rundt 20 milliarder kroner) på elektriske biler, og at de ikke har noen planer om å trappe ned dette.

Mer bilstoff på E24 BIL

I dag selges Nissans elbiler i 43 land på fire kontinenter, og i fjor solgte de 64.000 elbiler, totalt 190.000 siden de lanserte Leaf i 2010. Dette gjør Nissan til verdens største produsent av elektriske biler.

– Dette har vi holdt på med en stund, og når de andre produsentene nå kommer med sin første modell, er vi allerede på andre generasjon Leaf, sier Moss.

(Saken fortsetter under bildet)

ELEKTRISK FREMTID: David Moss, visepresident Nissans design- og utviklingsavdeling, tror elbilsalget vil vokse internasjonalt.

Av de 43 landene er 31 i Europa, og en tredjedel av bilene selges i Norden, i hovedsak i Norge. Av alle markedene de selger elbiler i, er Norge tredje størst, etter USA og Japan.

Totalt skal Nissans elbiler ha rundet én milliard kilometer, mest av alle, ifølge Moss.

Én million i 2020

– Og 97 prosent av eierne anbefaler andre å kjøpe en Leaf. Eierne er våre ambassadører. Leaf blir nummer én bilen, selv om den er kjøpt som nummer to. Det viser seg at det er denne bilen som blir brukt i det daglige.

Moss vil ikke si noe konkret om hva som er i vente fra Nissan, men antyder at det vil komme flere modeller, og at man allerede til høsten kan vente seg noe nytt, på bilutstillingen i Frankfurt. Trolig vil det dreie som om større rekkevidde, uten at han hverken ville bekrefte eller avkrefte dette.

Marina Maneas Bakkum, informasjonssjeft for Nissan i Norge, sier til E24 at elektriske kjøretøy er et stort statsningsområde for merket. Ikke noe man satser på i øyeblikket fordi man ser et kortsiktig markedspotensial.

– Det vi ser nå er slutten av første kapittel, sier Moss. Han tror på et marked for én million elbiler fra Nissan i 2020.

Les også

Største sommerappetitt på bil på 17 år

Les også

Nå kommer trådløs lading av elbiler

Les også

Nissan største asiatiske merke i Europa

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om