Danske TDC kjøper Get

Danske TDC låner milliarder og kutter i utbyttet for å sluke de 500.000 norske Get-kundene. Dermed skapes også Skandinavias største kabel-TV-selskap.

DANSK STØTTE: Get-sjef Gunnar Evensen skal fortsette å lede selskapet etter at TDC kjøper det norske selskapet for 13,8 milliarder kroner. TDC driver i dag mobilvirksomhet i Norge via Telenors mobilnett.

  • Marius Lorentzen
Publisert:

Etter måneder med spekulasjon rundt én av Norges største TV-leverandører ble det i dag kjent at kabelselskapet Get nå blir solgt til det danske telekomkonsernet TDC.

Dermed blir det ikke noe av børsnoteringen av Get, som det har vært spekulert i. Gets største konkurrenter i Norge er Telenors Canal Digital og fiberaktøren Altibox.

TDC kjøper Get fra GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners for tilsammen 13,8 milliarder kroner, i en lånefinansiert transaksjon.

I tillegg skal TDC kutte i utbyttet sitt for å finansiere kjøpet av Get. Det innebærer et utbytteforhold på 60 prosent av den frie kontantstrømmen fremover, noe som betyr et kutt i utbytte per TDC-aksje i år fra 3,70 til 2,50 danske kroner.

Aksjemarkedet er foreløpig ikke begeistret for avtalen, ettersom aksjen er ned over 7,3 prosent i København mandag formiddag.

I en pressemelding fra TDC skriver man at det kun er det norske konkurransetilsynet som trenger å godkjenne oppkjøpet. Det håper de vil skje innen nyttår.

Sammen med Get vil TDC ha tilsammen 1,7 millioner husholdninger som kunder, en økning på 500.000 takket være Gets kundemasse.

TDC er per i dag på plass som en operatør på det norske og nordiske mobilmarkedet, noe som Get mener «på sikt kan gi Gets kunder nye, spennende muligheter». Selskapene skal nå knytte fibernettene sine sammen til et nordisk nett.

- TDCs virksomhet i Norge og Get utfyller hverandre svært godt, og vi er entusiastiske for alle de nye mulighetene som nå åpner seg. Vi gleder oss til å fortsette å utvikle de beste og mest brukervennlige produktene til privat kundene våre, og sammen videreutvikle vår felles satsing i bedriftsmarkedet, sier CEO Gunnar Evensen.

Beholder sjefen

Get-sjef Gunnar Evensen vil fortsette å lede Get etter oppkjøpet til TDC. Han får også oppgaven med å samkjøre Get og TDCs norske virksomhet.

- Kjøpet av Get er TDC Gruppens viktigste investering på mange år. Vi har ventet på denne muligheten og ser dette som en naturlig og tidsriktig utvidelse av vår virksomhet som sikrer TDC Gruppen posisjonen som en ledende skandinavisk leverandør av TV, underholdning og høyhastighets bredbånd via kabel, sier TDC-sjef Carsten Dilling i pressemeldingen.

TDC-sjefen trekker frem Gets sterke vekst gjennom mange år som én av styrkene til selskapet. Get var i fjor Norges raskest voksende leverandør innenfor TV- og bredbåndsmarkedet, ifølge data fra Post- og teletilsynet.

- Get er en veldrevet virksomhet med innovative produkter i verdensklasse i et attraktivt marked med sterk vekstpotensial og en svært sterk økonomi. Bare med unntak for 2005 har Get hatt tosifret årlig vekst siden 2000 og er i dag blant de mest lønnsomme i Europa.

Les også:

Netflix åpner Europa-satsting med egen TV-serieTil neste år kan du måtte bytte bluray-spillerenElectrolux kjøper General Electrics hvitevareavdelingIndia gir Telenor grønt lys for å ta full kontroll i Uninor

Publisert:

Flere artikler

  1. Get-sjefen tjener en halv milliard på salget

  2. Get vurderer norsk mobilsatsing

  3. Derfor frister Gets kabelkunder den danske telekjempen

  4. Datatjenester i millionklassen

  5. Får grønt lys for Get-kjøpet