Norske TV-tilbydere går mot strømmen

Mens leverandørene av betalings-TV i utlandet sliter med å unngå kutt og konkurs, opplever de norske selskapene - med ett unntak - at både inntekter og kunder strømmer inn.

BETALINGSVILLIG: Mens amerikanerne ikke ønsker å betale for kanalpakker og tv, er nordmenn fortsatt ivrige tv-tittere, melder leverandørene. På bildet jubler fotballfans under VM-kampen mellom Nederland og Argentina sist sommer.

Vegard Wivestad Grøtt
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

Forrige uke stupte aksjen til verdenskjente Disney ni prosent på Wall Street, etter det ble klart at selskapets satsing på betalings-TV hadde endt blodrøde tall i andre kvartal.

Selskapet var ikke alene, og flere andre melder om store kundetap.

Her i Norge er situasjonen en helt annen, og de tre største leverandørene av betalings-TV: Get, Canal Digital og Viasat, kunne alle juble over svært gode resultater i fjor.

– I USA koster TV mer enn i Norge, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i Get til E24.

- Pakkene er større og dyrere, og mange amerikanere har fått dårlig råd. Det er ikke en spesielt god kombinasjon. Her i Norge har vi vært flinke til å gi kundene nye innovative produkter som å kunne velge tv kanaler fritt.

Les også

Ny undersøkelse: Disse er mest poppis blant nett- og TV-kundene

I første halvdel av 2015 kunne selskapet glede seg over omsetning på 1,8 milliarder kroner. Opp fra 497 millioner i første halvdel av 2014.

Dermed går utviklingen til selskapet i totalt motsatt retning fra de amerikanske konkurrentene.

Kan glede seg

Også hos konkurrenten Canal Digital Norge var det grunn til å sprette champagnen. I fjor økte selskapets resultat før skatt med 6 millioner kroner til 512 millioner kroner.

SMILER: Sjef i Canal Digital Kabel-TV Gisle Pedersen

Selskapets omsetning falt imidlertid noe fra 2,325 milliarder i 2013 til 2,287 milliarder i 2014. Canal Digital er eid av Telenor.

Også i søsterselskapet Canal Digital Kabel-TV går det bra.

– Vi leverer også i år et bedre resultat enn tidligere. Det er mange grunner til at det går bra med oss. Internett har blitt en større del av forretningen, og vi investert mye i modernisering av nett de siste årene, sier, leder Gisle Pedersen i Canal Digital Kabel-TV.

Han understreker at Canal Digital fortsatt opplever stor interesse for betalings-tv, selv om interessen varierer mellom ulike kundegrupper. Men internettdelen av selskapet blir stadig mer viktig.

– Innholdsdelen hos Canal Digital går fortsatt veldig bra, folk flest konsumerer fortsatt mye innhold, kanskje mer enn før. I tillegg har bredbånd blitt en stadig viktigere del av forretningen. Vi ser at det er viktig å utvikle seg på innholdssiden, noe som betyr at innholdstjenestene vi tilbyr stadig blir bredere og mer fleksible for kunden.

Les også

Analytikere: Dette blir TV-gigantenes neste krig

Knallhard konkurranse

– Det har aldri vært større konkurranse om kundene på markedet, og dette krever at vi må innovere og fornye oss hele tiden. Vi mener konkurransen er bra for markedet, og kan være en av årsaken til at det går bedre her enn i USA, sier Husby i Get.

– Nye konkurrenter kommer på banen hele tide, og vi ser ikke på det som noen trussel. Det betyr bare at vi må jobbe hardere og bli bedre. Tallene viser at vi lykkes med dette.

Både han og Pedersen understreker at nordmenn generelt er svært glade i TV, og gjerne ønsker seg leverandører som kan tilby både tv- og bredbåndsløsninger.

– Vi var de første som lanserte bredbånd i 1999, og siden da har vi sett at dette er blitt stadig viktigere for kundene våre. Vi får svært gode tilbakemeldinger fra kunder som synes det er flott å kun ha en leverandør å forholde seg til.

– Dersom noe skulle skje med enten TV eller bredbånd har en ett kundesenter å forholde seg til og teknikeren som kommer kan fikse alle problemer på engang, sier Husby.

Han legger til at salget av internett er en viktig årsak til at Gets kundebase stiger, men at også antall TV-kunder øker. Canal Digital melder det samme.

Dårligere år

Den tredje aktøren innenfor betalings-TV, Viasat opplevde i motsetning til konkurrentene fall både i omsetning og på bunnlinjen. I 2014 omsatte selskapet for 772 millioner kroner, ned fra 828 millioner kroner året før.

Samtidig krympet resultat før skatt med fire millioner kroner til 21,8 millioner kroner i 2014. Likevel er selskapet langt unna de røde tallene amerikanske leverandører opplever.

– Konkurransen om seernes tid har blitt tøffere, men det skjerper bransjen og gjør at det norske folk i dag har et fantastisk TV-mangfold å boltre seg i, sier sjef i Viasat Norge Vegard Drogseth.

POSITIV: Direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i Get

Gorm Kallestad

– Ulovlige tjenester, slik som Popcorn Time, er en stor trussel for hele TV- og filmbransjen. Viasat og MTG møter konkurransen offensivt med Viaplay, som ble lansert allerede i 2011.

Han legger til at han tror det er kundene som er vinnerne av den harde konkurransen i bransjen.

– Norge er et lite TV-marked, men har svært mange aktører, så konkurransen er tøff både på innhold, distribusjon og oppmerksomhet. Men konkurranse er bra, og forbrukeren er definitivt vinneren, sier Drogseth.

Tror ikke på høyere priser

Den tøffe konkurransen gjør at ingen av aktørene har noen særlig tro på høyere priser.

– Jeg vil ikke spekulere i om prisene i Norge vil øke den neste tiden, men legger til at kvalitet, service og innovative produkter ofte viktigere en pris i konkurransen om nye kunder, sier Husby i Get.

Selskapet melder at de har fått flere tusen nye kunder både på internett, og tv. Nå skal selskapet utvide tilbudet sitt til telefoni.

Get er for tiden i forhandlinger med Telenor, Teliasonera og Ice iforbindelse med at selskapet ønsker å tilby telefoni i tillegg til dagens tjenester.

– Vi har fått god respons fra kundene vår på disse planene. Kundene ønsker å få alt fra ett sted og de sier de ønsker det fra Get. Det ønsker vi å gi dem, sier Husby.

Det er ikke satt noen dato for når forhandlingene vil ta slutt, men Get er ivrige på å utvide tilbudet sitt. Flere ben å stå på kan være en av årsaken til at norske aktører har sluppet unna røde tall.

Les også

Snart skal det bli mulig å streame video om bord på flyet

Les også

Analytikere: Dette blir TV-gigantenes neste krig

Les også

Get ønsker å bli Norges nye mobiloperatør

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. – Det er ingen grunn til å grave opp hagen hvis opplevelsen blir den samme

  2. Telenor og Viasats TV-satsing skal hete Allente

  3. Altibox har de mest fornøyde TV-kundene

  4. Annonsørinnhold

  5. Forbrukerombudet krever svar fra kabelselskapene

  6. Regjeringen vil skjerpe fiberkonkurransen: – Mange har ikke mer enn én leverandør å velge