Oculus-sjefen: Vi er måneder fra lansering

Sjefen for Facebooks «virtual reality»-datterselskap sier de regner med lansering av Oculus Rift for massemarkedet «innen noen måneder.»

UTVIKLERSETT: Her prøves Oculus' utviklerutgave av VR-brillen Rift ut tidligere i år.

Yuya Shino
  • Kristin Norli
Publisert:

Kappløpet om å vinne spill- og kommunikasjons-racet innen VR – virtuell virkelighet – er for fullt i gang. Både Samsung, Sony, Facebook (Oculus) og Google jobber på spreng for å oppfylle drømmen om å kunne «oppleve» cyberspace.

Oculus, kjøpt av Facebook i vår for 2 milliarder dollar, startet i sin tid som en crowdfundet Kickstarter-kampanje, og er nå bare måneder fra å kunne slippe sin «Oculus Rift» for massemarkedet, ifølge administrerende direktør Brendan Iribe.

Han representerte Oculus på bransjemessen Web Summit denne uken.

Les også

Zuckerberg kjøper databrilleselskap

Noen måneder

– Samsung kommer til markedet om en måned eller to. Så vil Oculus Rift komme i nær fremtid. Ikke bare et par måneder, ikke år, men noen måneder, sier Iribe i et intervju med CNBC.

– Vi kommer til å fortsette å ta skritt for skritt, vi har gitt ut flere utviklersett og snart er det klart for at produktet kommer i en form der forbrukerne kan begynne å benytte det, fortsetter han.

Les også

Samsung har lansert egen VR-brille

Selv om Oculus og de andre spillerne i denne nye industrien gjør alt de kan for å være først – så har Oculus advart konkurrentene mot å lansere for tidlig.

– VR er noe som er blitt forpestet, nesten blitt som en elefant i rommet, på grunn av at det foreløpig innebærer en ukomfortabel opplevelse. Så det vi har sagt til de andre som er med på å bane vei inn i denne nye industrien, er at de må hjelpe oss å bygge den skikkelig.

– De må være sikker på at de tar seg tid til å gjøre det riktig, at de tar seg tid til å bli kvitt noen av de tidlige utfordringene rundt reisesyke, som er med på å holde oss tilbake, sier Iribe.

Les også

Hæren kjører stridsvogn med Oculus Rift

Snarlig lansering

– Vi føler at vi er svært nær å få det til, nå viser vi en prototyp der folk benytter det i lengre tidsperioder uten at de blir dårlige. Og det er der vi mener at VR for massemarkedet er nødt til å starte.

Mange var skeptiske til at selveste Facebook skulle bli Oculus' eier.

– I starten vil dette handle om gaming og grafikk og det vi alltid har brydd oss om, forsikrer Iribe.

– Men på langt sikt, og i vår visjon av hva VR vil bli i fremtiden, så mener vi at kommunikasjon ansikt til ansikt vil spille en stor rolle. Tanken om at du kan ta på deg et par VR-solbriller og at alle du kjenner, alle i verden kan koble seg på og du kan se personen rett foran deg, og snakke med ham, er spennende for oss.

– Partnerskapet med Facebook ser vi på som en måte at den visjonen kan bli virkelighet i løpet av de neste fem til ti årene, ikke bare på gaming-siden, men på kommunikasjonssiden også, sier Iribe.

Les også

Crowdfunding og crowdinvesting er entreprenørenes nye moteord

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Virtual Reality
  2. Facebook
  3. Samsung

Flere artikler

  1. Nå kan du kjøpe denne

  2. Slik vil Mark Zuckerberg gjøre VR sosialt

  3. Med denne masken kan du lukte det du ser på skjermen

  4. Facebook-gründerens fem eventyrlige fremtidsvisjoner

  5. Apple med patent på «iPhone-briller»