TV 2 svarer på Kjell Inge Røkkes PFU-klage: - Røkke har ingenting å klage på

TV 2 mener Kjell Inge Røkke og Aker ikke har noe å klage på etter at kanalen omtalte en politirapport hvor det stod at de var mistenkt for å drive ulovlig avlytting.

Erichsen, Jarl Fr.
  • Johann D. Sundberg
Publisert:

Det fremkommer av TV 2 tilsvare til Røkke og Akers klage av programinnslaget til pressens selvjustisorgan Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Les også: Klager TV 2 inn for PFU

TILSVARET:TV2s svar på klagen (pdf)

KLAGEN:Akers PFU-klage (pdf)

Innslaget gikk på lufta 3. september og viste til at det i en politirapport ble referert en påstand om at Røkke og Aker skulle ha bedrevet ulovlig avlytting av kontorene til Odin Forvaltning som var Røkke/Akers motstandere i kampen om Kværner høsten 2001.

"TV 2 må åpenbart kunne referere og kommentere en slik rapport"

Dagen etter sa politiet at avsnittet om Aker var tatt ut av rapporten og at det ikke var grunnlag for mistankene. Dette fikk, ifølge politiet, TV 2 beskjed om i god tid før innslaget ble sendt.

- Må kunne referere

"TV 2 må åpenbart kunne referere og kommentere en slik rapport - hvis eksistens og innhold er sjekket ut og tilsvar innhentet - uten at man også må stille seg bak det faktiske innholdet i de beskyldninger som fremkommer," heter det i TV 2s tilsvar.

Les også: Alt om Røkke-avlyttingen

Nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland i TV 2 ønsket ikke å utdype klagen da E24 snakket med ham torsdag.

- Vi har levert et omfattende svar. Dette er en grundig gjennomgang av saken som folk selv kan sette seg inn i, sier han.

TV 2 mener også de har oppfyllt Røkke og Akers tilsvarsrett.

- Alle muligheter

"TV 2 har gitt Aker og Røkke alle muligheter til tilsvar og kommentar hvor det refereres "sterke beskyldninger" eller "angrep" mot dem," heter det i TV 2s tilsvar.

Røkke og Akers klage og TV 2s tilsvar viser at det er stor uenighet om hvilket inntrykk programmet skapte.

Mens Røkke og Aker mener seg "trukket ned i søla", mener TV 2 de ikke har beskyldt Aker og Røkke for noen ting.

"TV 2 har aldri gitt uttrykk for eller stillet seg bak de faktiske påstandene i politi-analysen. TV 2 har derimot søkt å belyse det faktum at påstandene hadde vært fremført i denne formaliserte rapporten, og derigjennom gjort kjent innad i politiet. I dette lys er politiets arbeidsmåte som er det sentrale temaet," heter det i TV 2s tilsvar.

TV 2 mener de heller ikke påstod at Røkke og Aker hadde presset politiet til å fjerne avsnittet om dem fra den hemmelige politirapporten, slik Aker og Røkke mener.

Avviser trussel-påstand

"Tvert om har TV 2 opplyst at truslene stammer fra det som karakteriseres som et "farlig miljø". At dette, slike klagerne indikerer, skulle peke mot Aker og/eller Kjell Inge Røkke faller på sin egen urimelighet," skriver TV 2.

Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker har ikke sett TV 2s tilsvar og ønsker ikke kommentere det før han har lest det.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker

Flere artikler

  1. Klager TV 2 inn for PFU

  2. Røkke knuser TV2

  3. TV 2: Inntrykket spiller ingen rolle

  4. TV 2 ber Røkke om unnskyldning

  5. RØKKE: Tull!