Cameron planlegger krisemøte i Parlamentet

Parlamentet i London kan bli samlet til et krisemøte onsdag for å diskutere den voksende avlyttingsskandalen i britiske medier, sier statsminister David Cameron.

Publisert: Publisert:

– Det er kanskje riktig å ha et møte i Parlamentet onsdag, så jeg kan oppdatere Underhuset og svare på alle spørsmål som kan komme i dag eller i morgen, sa Cameron mandag.

Statsministeren har allerede bestemt seg for å forkorte sin rundreise i Afrika for å håndtere telefonavlyttingsskandalen i Storbritannia. Flere av Camerons venner innen Murdoch-konsernet står i sentrum av skandalen.

Svart søndag

Cameron forkorter Afrika-reisen fra fire til to dager og vil kun besøke Sør-Afrika og Nigeria, skriver den britiske avisen The Guardian. Han innstiller dermed de planlagte besøkene til Sudan og Rwanda og reiser hjem allerede tirsdag.

Avgjørelsen ble kjent etter at Scotland Yard-sjefen Paul Stephenson søndag kveld kunngjorde at han går av.

Stephenson trekker seg som følge av spekulasjoner rundt Scotland Yards forbindelser til News International. Tidligere på dagen ble Rebekah Brooks, tidligere toppsjef i Murdoch-selskapet News International, arrestert.

Camerons venner

En rekke andre tidligere medarbeidere i News of the World er også pågrepet av politiet. Blant dem er Andy Coulson, som tok over etter Brooks som redaktør for den nå nedlagte tabloidavisa. Coulson var senere Camerons pressesjef, men trakk seg fra stillingen i januar i år.

Cameron er blitt kritisert for sin håndtering av medieskandalen, og mange har pekt på statsministerens manglende dømmekraft i omgangen med flere av Murdochs viktigste toppsjefer.

Statsministerens kontor valgte derfor fredag å frigi en liste over Camerons møter med den britiske pressen de siste 15 månedene. Brooks og Coulson er blant dem som har besøkt Cameron på hans offisielle landsted Chequers. (©NTB)

Publisert: