FORLIK OM NETTBY: Forlik i Nettby-krig

VG Multimedia betaler Dagbladet 24 millioner kroner for å gravlegge striden om Nettby.

Publisert:

VG Multimedia og Dagbladet er enige om et forlik i den bitre striden om Nettby.

- Vi er glade for at denne langvarige tvisten nå har fått sin løsning. Det har vært en svært kostnads- og ressurskrevende sak gjennom mange år. En lang runde i rettssystemet ville vært en ytterligere belastning. Nå kan disse ressursene heller konsentreres om videre utvikling av våre produkter både i VG Multimedia og DB Medialab, sier administrerende direktør Torry Pedersen i VG og konserndirektør John Arne Markussen i Berner Gruppen.

VG Multimedia betaler Dagblad-selskapet DB Medialab 24 millioner kroner i forliket.

- Det er en ren prosessøkonomisk vurdering. Vi tror at saken ville gått helt til Høyesterett og at den er så uklar at partene måtte båret saksomkostningene selv. Da fant vi ut at vi kan bruke ressursene på en bedre måte, sier administrerende direktør i VG, Torry Pedersen, til E24.

Dagbladet har tidligere operert med summer fra 165 millioner til over 600 millioner kroner i tap på det påståtte tyveriet av kildekoder.

- Vi vet at det er vanskelig å nå frem med høye erstatninger i norsk rett og 24 millioner kroner er mye penger. Det ligger i sakens natur at man aldri er helt fornøyd med et forlik, men jeg synes dette er en god og balansert løsning, sier John Arne Markussen, konserndirektør i Berner Gruppen, til E24.

Han støtter Pedersen i hans syn at Høyesterett hadde vært endestasjonen hvis saken skulle gjennom retten.

- Jeg deler Torrys vurdering fullt ut, sier Markussen.

Ikke kopiert

I forliket fastlås det at "det ikke er grunnlag for å hevde at hele eller deler av Nettby er utviklet på grunnlag av kopiert kildekode fra Blink. Kravet overfor Fredrik Kristiansen og VG Multimedia frafalles".

Samtidig erkjenner Nettby Community AS at DB Medielab med utgangspunkt i sakens samlede dokumenter "Kunne mene at det hadde funnet sted rettsstridige handlinger. Partene er enige om at en mer tillitsfull dialog kunne ha ryddet saken av veien på et langt tidligere tidspunkt".

Saken startet da programmerer Fredrik Kristiansen sluttet i DB Medialab for å begynne i VG Multimedia. I VG Multimedia bygde Kristiansen opp nettsamfunnet Nettby. Dagbladet mente at Kristiansen hadde kopiert Blinks kildekode, som er skjelettet for nettsamfunnet.

En ekspertvurdering i sommer kom til at denne kildekoden ikke var kopiert.

Saken fortsetter under bildet.

Påstått kjempetap

Striden rundt Nettby har vært preget av høy temperatur og tøff tone.

Dagbladet opererte med summer fra 165 millioner til over 600 millioner kroner i tap på det påståtte tyveriet av kildekoder.

VG Multimedia på sin side omtalte disse summene som helt vanvittig og fikk sin egen ekspertberegning som anslo tapet til null kroner.

Saken har også medført store belastninger på det personlige plan for dem som har vært involvert.

- En helhetsvurdering av både kostnader og personlig belastning gjør at det nå er riktig å sette sluttstrek for denne saken. Nå kan alle parter se fremover og legge denne tvisten bak seg, sier Torry Pedersen og John Arne Markussen i pressemeldingen.

Les mer om Nettby-krangelen:

E24 er eid av VG Multimedia

Publisert: