LimeWire får bot på 578 millioner

LimeWire og grunnleggeren Mark Gordon er dømt for brudd på opphavsretten.

  • E24
Publisert:,

Limewire og grunnleggeren Mark Gordon ble funnet skyldig i å bryte reglementet for intellektuell eiendom og dømt til å betale 578 millioner kroner, ifølge Billboard.biz.

LimeWire var en av de største nettverkene for piratkopiert musikk.

- Vi er fornøyd med å ha nådd en større sum som bekrefter at retten fant både LimeWire og grunnleggeren Mark Gorton personlig ansvarlig for brudd på opphavsretten. Som dommen også konkluderte har LimeWire påført musikk industrien enorme skader og bidratt til at tusenvis av mennesker har mistet sine jobber og snevret inn mulighetene for fremadstormende artister, sier talsmann og direktør for RIAA, Recording Industry Association of America, Mitch Bainwol til Billboard.

Dømt til fengsel i Pirate Bay-saken

Måtte stenge

Plateselskapene involvert i rettsaken er Arista, Atlantic, BMG Music, Capital, Elektra, Interscope, Laface, Priority, Sony, Universal, Virgin og Warner Brothers.

LimeWire og grunnleggeren Mark Gorton har tidligere gått igjennom omfattende rettsaker med utgivere av musikken. Utfallet av rettsaken med utgiverne var at LimeWire måtte stenge samtlige tjenester.

I etterkant av dette ble det gjennomført en studie som viste at omsetningen av piratkopiert musikk gikk betraktelig ned. Fra 12 prosent av samtlige amerikanske internettbrukere i tredje kvartal til 9 prosent i fjerde kvartal.

56 prosent av de som benyttet seg av et såkalt P2P, person to person, nettverk brukte LimeWire.

STENGT: Slik har LimeWires nettsted sett ut siden de tapte rettsaken og måtte stenge all drift i 2010.

Flere artikler

  1. Megaupload-sjefs ankesak sendes på nettet

  2. - Kan tvinge internett i kne

  3. Megaupload-sjef sier han er uskyldig

  4. Annonsørinnhold

  5. Hvitvasket 93 millioner med falske fakturaer

  6. Playstation-krisen har kostet 38 milliarder