Solgte klassiske biler for 1,5 milliarder

I helgen ble det samlet omsatt for 1,5 milliarder under flere bilauksjoner i California. Blant annet ble det oppnådd en ny rekordsum for amerikanske biler.

REKORDBIL: Denne Ford GT 40 satt ny rekord for en amerikansk bil under en auksjon i helgen. Men den var ikke den dyreste.
Publisert: Publisert:

I løpet av helgen ble det solgt biler for over 1,5 milliarder kroner på flere bilauksjoner under Pebble Beach-arrangementet i Monterey, California.

Dette er en klar økning fra i fjor, da summen ble 1,17 milliarder kroner, melder Octane.

Ikke verdensrekord

På forhånd var det klart at en rekke biler var i stand til å dra store summer, det var til og med ventet at en 1936-modell Mercedes-Benz 540K Special Roadster kunne sette ny rekord for biler solgt på auksjon.

Da måtte den ha gått for drøyt 90 millioner kroner. Det klarte den ikke, men den ble likevel helgens dyreste bil med 11,8 millioner dollar, tilsvarende 70 millioner norske kroner under Gooding & Companys auksjon.

BLE DYREST: Denne roadsteren fra 1936 gikk til slutt for 70 millioner kroner.

Amerikansk rekord

Nest dyrest ble en Ferrari 250 GT California LWB Competizione Spyder 1960 som gikk for 66,7 millioner kroner.

En 1968-modell Ford GT40 ble den tredje dyreste, og satt samtidig ny rekord for amerikanske biler på auksjon, med 65 millioner kroner.

På topp-ti listen fra helgen følger så en rekke Ferrari-modeller.

Stigende pris.

- Prisene på de mest sjeldne Ferrariene fra 50- og 60-tallet har virkelig steget. Merket fortsetter å være ledende i markedet, sier Dietrich Hatlapa, grunnlegger av the Historic Automobile Group International, til Bloomberg.

Det var auksjonshuset Gooding & Company som omsatte for mest med 670 millioner kroner de solgte 89 prosent av bilene de tilbød, RM Auctions omsatte for 559 millioner kroner.

Gooding & Company hadde flest biler inne blant de ti som oppnådde høyest pris og snittprisen på bilene som gikk under hammeren hos dem var 6,2 millioner kroner.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no