BMW BLIR STREITERE: Nye linjer for 6-serien

Etter en generasjon BMW med ganske ville linjer, renoveres nå modell etter modell.

STAMMES OPP: Bilen omtales foreløpig som et konsept, men det er liten tvil om at dette blir utseende til den kommende 6-serien.
Publisert:

BMWs 6-serie var preget av forhenværende designsjef Chris Bangles kontroversielle "flammedesign". Nå er det nye koster som styrer dette, med Adrian van Hooydonk som sjef, og modell etter modell får et enklere uttrykk.

Klassisk

Først ut var 7-serien for et par år siden, tidligere i år kom 5-serien med et mer klassisk design og til bilutstillingen i Paris som starter helt i slutten av september, vises en ny 6-serie.

Den forrige kom i 2003, og hadde et utseende som var sært. Med brutte linjer, og en hekk og en front som hadde hvert sitt uttrykk.

Konsept

Med det BMW foreløpig kaller "Concept 6 Series Coupé" er det liten tvil om at den kommende 6-serien vil følge opp med et renere utseende, der Bangles tanker er skjøvet i bakgrunnen.

Bilen er en 2+2, som vil si at den har bakseter, som er best egnet for småfolk.

Innvendig ser det ellers ut som at det er en dreining mot et mer rendyrket, førerfokusert kjøremiljø, der dashbordet buer rundt føreren.

Neste år

Bilen deler mye av strukturen med 5-serien, med bakhjulstrekk, og det er å forvente et pent utvalg av seks og åtte sylindrete motorer, både bensin og diesel.

Det er ventet at den kommer i normal produksjon neste år.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Fler BMW-tester:

BMW ActiveHybrid X6

BMW 750iXDrive

BMW 535i/BMW 530d

BMW X1 xDrive20d

BMW X6 M

BMW 535i GT

Publisert: