Zuckerberg kjøper databrilleselskap

Facebook kjøper IT-selskapet Oculus for 2 milliarder. Dette er selskapets andre milliardkjøpet på få måneder.

DET NESTE NYE? Mark Zuckerberg har troen på databriller fra Oculus.

ROBYN BECK
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

I løpet av de siste årene har Facebook-gründer Mark Zuckerberg brukt flere milliarder på å legge nye selskaper under Facebook-paraplyen.

Senest tirsdag ble det klart at gründeren hadde foretatt nok et storkjøp på to milliarder dollar, kun få måneder etter Facebook kjøpte meldingstjenesten Whatsapp for 19 milliarder dollar, eller rundt 115 milliarder kroner.

Dermed har Zuckerberg brukt 22 milliarder dollar, eller 264 milliarder kroner på litt under to år.

Brilleprodusent

Denne gangen har Zuckerberg tilegnet seg IT-selskapet Oculus, som er kjent for å produsere virtuell virkelighets-briller. Prisen på selskapet ble 2 milliarder dollar, eller 12 milliarder kroner. Flere av Facebooks investorer er nå usikre på om Zuckerbergs kjøpefest har gått for langt, skriver Marketwatch.

- Vi vil ikke gjøre flere milliardkjøp på noen måneder. Det er ikke mange selskaper som kan bli verdens nye dataplattform, sier Zuckerberg til Marketwatch på spørsmål om han vil foreta flere slik kjøp den neste tiden.

KJØPER: I februar sa Facebookgründer Mark Zuckerberg at han ikke skulle kjøpe noe på en stund. I går kjøpte han IT-selskapet Oculus.

LLUIS GENE

Ifølge Zuckerberg kan Oculus vise seg å være den nye dataplattformen flere leter etter, og derfor mener han selskapet var et god kjøp, skriver nettstedet.

Usikker avkastning

Ved fjerde kvartal i fjor leverte Facebook tall som viser at de ligger langt over målene sine på lønnsomhet, likevel har ikke selskapet ville si hvor mye de har tjent på milliardinvesteringene de har gjort de siste to årene.

Så langt har selskapet kun ønsket å snakke om bildedelingstjenesten Instagram, som selskapet kjøpte for en milliard dollar for to år siden, skriver Marketwatch.

Forsøkt andre

Oculus blir det fjerde selskapet Zuckerberg var villig til å betale flere milliarder for. I høst bød Facebook tre milliarder dollar for bildedelingstjenesten Snapchat, men fikk nei av selskapets direktør Evan Spiegel.

I høst ville det vært Facebooks største kjøp, men nå ville det havnet på andre plass etter Whatsapp på 19 milliarder dollar.

Les også:


Zuckerberg raser mot myndighetene
Har solgt Apple og Facebook - satser på Kina
Facebook utvider svensk datasenter

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
  2. Virtual Reality

Flere artikler

  1. Instagram banker Twitter på smarttelefon

  2. Facebook kjøper WhatsApp for 115 milliarder

  3. Zuckerberg skal ha fryktet Instagram før oppkjøpet i 2012

  4. Minecraft-gründer dropper samarbeid etter Facebook-kjøp

  5. Facebooks ber EU sjekke egen giga-avtale