Porsche-ansatte etterforskes i Tyskland

Ansatte i den tyske sportsbilprodusenten Porsche etterforskes for mulig bedrageri og falsk markedsføring knyttet til dieselutslipp. 

ETTERFORSKES: Ansatte i den tyske sportsbilprodusenten Porsche etterforskes for mulig bedrageri og falsk markedsføring knyttet til dieselutslipp. Her er modellen Porsche 911 Turbo S.
Publisert: Publisert:

Påtalemyndigheten i Stuttgart opplyser mandag at et ukjent antall ansatte i Porsche og et ikke-navngitt amerikansk datterselskap er under etterforskning, skriver Reuters.

I en uttalelse heter det at det er grunn til å mistenke bedrageri og falsk markedsføring. Påtalemyndigheten har ikke gått ut med ytterligere informasjon.

Porsche lover i en uttalelse å samarbeide med etterforskerne.

Granskingen i Stuttgart er den siste i rekken av etterforskninger av Volkswagen-gruppen. I 2015 erkjente Volkswagen, som blant annet produserer bilmerkene VW, Skoda, Audi, Seat og Porsche, å ha jukset med utslippsdata for over 11 millioner dieselbiler som er solgt verden over.

Senere er det blitt iverksatt etterforskninger også av flere andre tyske bilprodusenter som mistenkes for lignende forhold.

Les også

Volkswagen tilbakekaller over 700.000 biler

Les også

Diesel-razzia hos Mercedes

Les også

VW-sjefen etterforskes etter utslippsjuks

Les også

Volkswagen-sjef om elbilsatsing: – Alt Tesla kan gjøre, kan vi overgå

Publisert:

Her kan du lese mer om