General Motors skal ha inngått milliardforlik

General Motors må trolig betale drøyt 7 milliarder kroner i et forlik med staten etter at en tenningsfeil på selskapets biler har blitt knyttet til 124 dødsfall.

STORT: General Motors eier en rekke bilmerker, blant annet Chevrolet.
Publisert: Publisert:

Bilprodusenten skal ifølge enkelte medier ha blitt enige med det amerikanske justisdepartementet om en løsning på saken. Departementet mener selskapet brøt loven da det ikke kalte tilbake bilene med den potensielt dødelige tenningsfeilen. Trolig ender avtalen opp med at selskapet tiltales for bedrageri for å ha kommet med villedende uttalelser og for å ha holdt tilbake informasjon om feilen.

Tenningsfeilen knyttes til 124 bekreftede dødsfall og rundt 275 alvorlige skader. General Motors visste om feilen i over ti år før de begynte å kalle tilbake 2,6 millioner biler over hele verden i februar i fjor. Tenningen kan ved en feil hoppe ut av stilling slik at airbager og andre funksjoner skrus av selv om motoren fortsatt går.

Det er ventet at selskapet må betale en klekkelig bot, men at denne trolig blir på under 1 milliard dollar. Nyhetsbyrået Reuters melder natt til torsdag at summen blir 900 millioner dollar, eller rundt 7,4 milliarder kroner regnet etter dagens kurs.

General Motors ønsker ikke å kommentere saken, og nyhetsbyrået AFP har ikke fått tak i noen fra justisdepartementet som kan uttale seg.

Les også

Janis Joplins hippie-Porsche selges

Les også

Tesla møter akslerasjonskritikk med en ny oppdatering

Les også

Tyske bilgiganter tar opp kampen mot Tesla

Publisert: