Roboter får sentral plass i ny industrimelding

Neste uke lanserer regjeringen den første industrimeldingen siden 1981. Ny teknologi, roboter og det grønne skiftet blir sentrale temaer.

NESTE UKE: Statsminister Erna Solberg (H) og næringsminister Monica Mæland (H) legger frem regjeringens nye industrimelding neste uke.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Lanseringen finner sted på Herøya i Telemark 30. mars, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet og skal legges fram av statsminister Erna Solberg (H) og næringsminister Monica Mæland (H). Meldingen diskuterer hvilke muligheter og utfordringer ny teknologi, roboter og det grønne skiftet kan gi.

– Norge har en stolt industrihistorie. Industrien bidrar til næringsutvikling og velferd i hele landet, men næringslivet er i endring. Digitalisering og automatisering i samfunnet skyter fart. Samtidig gjør klimautfordringen at vi må tenke grønnere. Vi trenger flere nye og lønnsomme bedrifter som skaper verdier og jobber, sier Solberg.

Mæland har stor tro på den nye meldingen.

– Vi har en sterk industrikultur basert på tillit, inkludering og samarbeid. Vi har også sterke miljøer innenfor industri og forskning, og vi har ansatte med høy kompetanse. Gjennom denne meldingen legger vi til rette for at Norge fortsatt skal være en ledende teknologi- og industrinasjon, sier hun.

Les også

– Nå er det en digital nedgradering når du kommer på jobb

Les også

Tilbyr nye jobber til ansatte som sier de kan erstattes av roboter

Les også

Bill Gates: Roboter bør betale skatt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Solberg-regjeringen
 2. Digitalisering
 3. Teknologi
 4. Kunstig intelligens

Flere artikler

 1. Regjeringen vil gjøre det enklere for bedrifter å få lån

 2. Betalt innhold

  Regjeringen vil ha grønnere og smartere industri

 3. Tid for norsk digital industri

 4. Oljehovedstaden sikrer seg statens nye investeringsselskap

 5. Lover 54 millioner til eksportløft