Her er Googles siste versjon av menneske-roboten Atlas

Se hva roboten gjør når den blir dyttet og plaget av menneskene som har skapt den.

Atlas, The Next Generation, utviklet av Google-eide Boston Dynamics.
Publisert: Publisert:

Boston Dynamics, et av de mest kjente selskapene for robot-teknologi i Google-systemet, har kommet med en ny versjon av sin menneske(lige) robot Atlas.

Atlas kan bevege seg både innendørs og utendørs, stabiliserer seg i ulendt terreng og kan reise seg opp igjen når han faller. Og, oppsiktsvekkende nok, vekker den hos mange sympati når den blir «plaget» av menneskene (se video under).

Massachusetts-baserte Boston Dynamics ble kjøpt opp av Google i 2013, og har siden vært en del av Googles semi-hemmelige forsknings- og utviklingsarm, nemlig Google X.

Etter at Google har gjort endringer i sin eierstruktur med morselskapet Alphabet på toppen, har også Google X nylig skiftet navn til bare X, og er direkte eid av Alphabet.

X huser en rekke fremtidsrettede og kontroversielle prosjekter, men ikke alle er kjent for offentligheten.

Blant de som er kjent, finnes selvkjørende biler, fraktdroner, mange husker sikkert Google Glass, som i dag er videreutviklet som et prosjekt innen såkalt augmented reality, og i tillegg finnes også Googles internett-tilgangsprosjekt, der planen er å kunne gi internettilgang til hele planeten fra avanserte ballonger som flyter i stratosfæren. Facebooks internet-org jobber som kjent med tilsvarende prosjekter, men basert med annen teknologi.

I tillegg til de sagnomsuste prosjektene, finnes det mange datterselskaper både innen robot-teknologi og kunstig intelligens.

Les også

Han utvikler robotene som skal «ta over» jobbene våre

Les også

Forskere og investorer advarer mot kunstig intelligens

Les også

Facebook-gründerens fem eventyrlige fremtidsvisjoner

Publisert:

Her kan du lese mer om