NSM: – Norske nettsider trolig ikke påvirket

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener at norske nettsider trolig ikke er påvirket av nettangrepene i USA. Men brukere som er avhengige av blant annet utstyr, nettsider eller datamaskiner er rammet.

UTSATT FOR HÆRVERK: Musikktjenesten Spotify er blant nettsidene som falt ned som følge av det massive tjenestenektangrepet.
Publisert: Publisert:

– Nettangrepet har i stor grad påvirket østkysten av USA. Men ettersom mange i Europa besøker amerikanske nettsider vil vi også være påvirket. Men om noen i Norge har utstyr, nettsider, og eller datamaskiner som er avhengig av disse tjenestene, så vil de også ha problemer. Det viser status fra NorCERT, som overvåker nettrafikken inn og ut av Norge, opplyser informasjonssjef Trond Øvstedal i NSM til NTB fredag kveld.

En rekke store nettjenester, blant dem Twitter, Spotify, Netflix og PayPal, er rammet av et alvorlig nettangrep. IT-avisen har en oversikt over hvilke nettjenester som er berørte.

Det var nettleverandøren Dyn som opplyste at selskapets serverinfrastruktur i USA ble utsatt for et DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) like etter klokken 13 fredag. Dyn publiserer oppdateringer om hendelsen fortløpende.

Les også

FT: Hundrevis av amerikanske nettsider rammet av DDoS-angrep

Les også

Selskaper krever flere hundre tusen i erstatning fra 17-åring

Les også

Antall dataangrep mot Norge er doblet på ett år

Publisert:

Her kan du lese mer om