India forbyr TikTok og 58 andre kinesiske apper

Landet mener de kinesiske appene samler inn data som er skadelig for Indias sikkerhet og suverenitet.

Dado Ruvic / X02714
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Indiske myndigheter har besluttet å forby 59 apper fra kinesiske selskaper. Det kommer frem i en pressemelding fra Det indiske departementet for informasjonsteknologi mandag ettermiddag.

Beslutningen er tatt på bakgrunn av at indiske myndigheter mener appene driver med «aktiviteter som er skadelige for suvereniteten og integriteten» til India, landets forsvar, statens sikkerhet og offentlig orden, opplyser departementet.

Listen inkluderer velkjente apper som videotjenesten TikTok, de sosiale mediene Weibo og Wechat, samt flere av appene til søkemotorkjempen Baidu.

Les også

Venter snøballeffekt: Flere gigantselskaper boikotter Facebook

– Ivaretar brukernes interesser

Departementet for informasjonsteknologi opplyser at de har fått «mange klager» om flere appers «tyveri av data» og at disse har blitt sendt til servere utenfor India. I tillegg har departementet fått anbefalinger fra flere statlige tilsynsmyndigheter om å blokkere appene.

– På bakgrunn av disse og etter å ha mottatt pålitelige innspill om at slike apper utgjør en trussel mot suvereniteten og integriteten til India, har regjeringen i India beslutte å ikke tillate bruken av bestemte apper, skriver Departementet for informasjonsteknologi i en pressemelding.

– Denne handlingen vil ivareta interessene til indiske mobil- og internettbrukere. Denne avgjørelsen er et målrettet grep for å sikre sikkerhet og suverenitet i det indiske internettet, heter det videre.

Les også

Tiktok snapper ny toppsjef fra Disney

Grensekrangel

Nyheten kommer kort tid etter at grensekonflikten mellom India og Kina blusset opp igjen. 20 indiske soldater døde i et sammenstøt ved grensen tidligere denne måneden.

Dette var første gang siden 1975 at soldater ble drept på grensen mellom landene.

De to landene har i flere tiår kranglet om flere grenseområder i Himalaya. I 1962 førte konflikten til krig mellom de to landene, ifølge NTB.

Her kan du lese mer om

 1. Tiktok
 2. Wechat
 3. Weibo
 4. Baidu
 5. India
 6. Kina
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Tiktok avviser å ha delt indiske brukerdata med Kina

 2. India forbyr mer enn 100 nye kinesiske apper

 3. USAs utenriksminister: Vurderer å forby Tiktok

 4. Annonsørinnhold

 5. Uklart om salg av Tiktok i USA – Microsoft-bud avvist

 6. TikTok vil ansette 10.000 i USA