Apples nye Mac kan koste deg 577.190 kroner

Toppmodellen er nok ikke for folk flest.

«POWERHOUSE»: Apple har omtalt den nye maskinen som et «powerhouse». Den kraftigste maskinen selskapet har lansert er også den dyreste.

BRITTANY HOSEA-SMALL / AFP
Publisert:,

Apples nye Mac Pro er nå lansert i Norge. Den billigste varianten koster 68.990 kroner, mens du må ut med godt over en halv million kroner for en helt oppgradert versjon.

Det er den dyreste maskinen fra Apple noensinne, ifølge The Verge.

For å oppgradere fra standard-prosessoren til det gjeveste alternativet med 28 kjerner må du ut med 77.000 kroner ekstra.

Den må du også ha hvis du skal ha 1,5 TB minne, som vil koste deg ytterligere 275.000 kroner.

Fullt oppgradert grafikk koster 118.800 kroner ekstra, 4 TB SSD-lagring koster 15.400 kroner (8 TB kommer snart) og et Apple Afterburner-kort koster 22.000 kroner.

Uten skjerm

Da er vi oppe i 577.190 kroner. Skal du ha hjul på datamaskinen i stedet for føtter, må du betale 4.400 kroner ekstra.

For dette beløpet mangler man fortsatt skjerm. Heldigvis har Apple lansert en ny, men heller ikke den er billig.

32 tommer store Pro Display XDR koster 58.990 kroner med standard glass, og 68.990 kroner hvis du skal ha glass med nanotekstur.

Stativet til skjermen koster 11.990 kroner, men hvis du skal feste det på veggen med Apples adapter må du legge til 2.490 kroner.

Takket Trump

Med den svimlende prislappen er maskinen åpenbart ikke ment for «vanlige» folk som vil lese e-post og surfe på internett.

I demonstrasjoner for pressen før lansering har Apple fortalt at målgruppen er folk som jobber med lyd og video, som for eksempel filmskapere, skriver CNBC.

Mac Pro er den eneste av Apples maskiner som settes sammen i USA. Trump-regjeringen har fritatt selskapet fra toll på enkelte varer det importerer fra Kina.

– Mac Pro er Apples kraftigste datamaskin noensinne, og vi er stolte av å bygge den i Austin. Vi takker administrasjonen for deres støtte, skrev Apple-sjef Tim Cook i en uttalelse i september.

Les mer:

Kommentar: Apple tar av seg strømmehanskeneMicrosoft og Apple kniver om toppen: Dette er Oljefondets toppaksjer

Her kan du lese mer om