Ice har landet viktig avtale med Apple

En av de viktigste ingrediensene for at mobilselskapet Ice skal klare å bli lønnsomt er å få mest mulig trafikk over på eget nett. Med en ny Apple-avtale i boks kommer de et godt stykke videre på veien mot målet.

Illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:

Mobilselskapet Ice melder tirsdag at selskapet «tidligere i år» inngikk en iPhone-avtale med Apple som nå har trådt i kraft.

Avtalen inkluderer for det første salg av iPhone-telefoner og markedsføring. Dette betyr at Ice ikke lenger må kjøpe inn iPhone-telefonene de selger til sine kunder via tredjeparter, men at de kan kjøpe telefonene direkte fra Apple.

For det andre innebærer avtalen at Ice inkluderes i Apples programvareoppdateringer. Det betyr at Apple vil legge inn spesifikke operatørinnstillinger fra Ice til iPhone-brukerne, slik de også gjør for andre operatører som Telia og Telenor.

For Ice er dette en viktig milepæl.

Først og fremst sikrer avtalen at Ice-kundene med iPhone hele tiden har riktige innstillinger for Ice-nettet på sine mobiler, noe som sikrer dem en best mulig brukeropplevelse i nettet.

Det sikrer også at iPhone-brukerne snart vil få innstillinger som gjør at telefonene deres vil ringe over 4G-nettet til Ice ved hjelp av VoLTE-teknologien. Frem til nå har telefonene skrudd over på den eldre 3G-teknologien og ringt over Telias nett der Ice leier tilgang.

Dette gir ikke bare en dårligere opplevelse for Ice-kundene enn det man opplever hos Telia og Telenor,, blant annet gjennom at samtaler oftere kan droppe ut, men det påfører også Ice ekstra kostnader.

Ice leier tilgang hos Telia for å ha dekning der deres eget nett ikke er bygget ut. Jo mer Ice klarer å «holde» kundenes mobiler i eget nett, jo mindre betaler de i leie til Telia. Derfor vil det være viktig å også få samtalene på iPhone over på Ice-nettet.

E24 skrev i november hvordan 73 prosent av Ice-kundenes trafikk nå gikk over selskapets eget nett, opp fra 59 prosent på samme tid i fjor.

I samme periode steg andelen taletrafikk som gikk over Ice-nettet fra 1 til 22 prosent, men det tallet inkluderer knapt noen iPhone-telefoner. Når programvareoppdateringene fra Apple etter hvert vil begynne å rulles ut med Ice-innstillinger vil dette tallet øke markant.

Derfor vil Ice komme et stort steg nærmere målet om å levere mest mulig trafikk i eget nett.

Les også

Ice ser lyset i enden av underskudds-tunnelen

Les også

Telia Norge-sjefen slutter: – Noen beslutninger der man burde ha trøkket enda mer på

Les også

Mobilnykommeren Nortel håper på 2.000 bedriftskunder til nyttår

Publisert:
Gå til e24.no