Instagram sier nei til app som «liker» alt

Alle ønsker å få anerkjennelse for den vi er på sosiale medier - derfor klekket Rameet Chawla ut en businessidé som bombareder dine venner med «likes».

SNAPP I VEI: Millioner tar bilder av hverdagen og legger dem ut på Instagram, som disse to turistene i Bangkok. Nå kan en app gi «likes» på alt vennene våre gjør, men vil man ha positive tilbakemedlinger når det er en maskin som automatisk har laget dem?

Athit Perawongmetha
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

Han kom nemlig opp med appen Lovematically, som automatisk liker alle utlagte meldinger i Instagram-feeden din.

Det vil si at alle du følger får et «like» fra deg hver gang de legger ut noe på sin konto.

Les også

Instagram med direktemeldinger

Lovematically lokker med at jo flere «likes» du sender ut på Instagram, jo flere er det sannsynlig at du selv får tilbake.

Oppfinneren Rameet Chawla sier at han personlig fikk 30 nye følgere hver eneste dag i tre måneder, etter at han tok i bruk en testversjon av sin egen app.

- Avhengighetsskapende

På selskapets egen hjemmeside sier han at «likes» og følgere på sosiale medier er vår generasjons «crack-kokain».

- Folk er avhengige. Vi er så drevet av denne avhengigheten at bare en «like» utløser svært særegne reaksjoner, hevder han.

Instagram synes imidlertid ikke å like ideen, melder Huffington Post.

Da Chawla rullet ut sin oppfinnelse på selve Valentine's Day, tok bildedelingsappen grep for å få tjenesten blokkert.

(...artikkelen fortsetter under bildet)

«SPREAD THE LOVE»: Lovematically ble lansert i går, og er hos mange brukere blokkert av Instagram. Alikevel hevder tjenesten å ha gitt «likes» til snart 11.000 bilder.

Instagram ønsker ikke uttale seg om saken overfor Huffington post, men det er enkelt å tenke seg at de ikke liker tanken på at alle deres brukere skal bombarderes av «likes» uten at det er ekte mennesker som står bak.

Les også

Ukule Facebook fortsatt konge på nettet

Amerikanske Forbes melder da også om en ekskjæreste av Chawla, som sendte ham en mail om å ikke følge henne lenger, da hun ikke ønsket ham i livet sitt og var lei av å få en «like» fra ham på absolutt alt hun la ut.

«Katt og mus»

Etter å ha testet appen selv noen måneders tid, åpnet Chawla appen for publikum i går.

5.000 brukere lastet den ned på den store kjærlighetsdagen.

Ryan Matzner i Chawlas utviklingsselskap sier at de etter nedstengningstrusslene nå leker «katt og mus» med Instagram.

- Vår tjeneste fungerer for det store flertallet av de som har lastet den ned. Jeg kan ikke gå i detaljer, men vi har laget et robust produkt vi mener ikke bare kan stenges ned én mass. I hvert fall ikke uten betydelig innsats fra Instagrams side, sier han til Huffington Post.

- Instagram har gitt oss et lite skudd for baugen, men de har fortsatt lang vei å gå om det å fjerne oss er det de ønsker. Det er en rekke mottiltak vi kan utføre. Det er litt «katt og mus»-lek akkurat nå, siteres Matzner på.

Les også

Én av tre restaurant-gjester legger ut bilder av maten

På spørsmål om folk vil sette like stor pris på «likes» om de vet at en computer har generert dem, svarer oppfinner Rameet Chawla at «det er det eneste forbeholdet folk har ved å bruke vår app».

- Men vår brukere og deres følgere synes ikke å tenke mye på det. Folk er snare med å raskt kaste seg på, selv om de blir gjort klare over at det hele er automatisert. De er raskt ute med å ønske en lignende app, hevder Rameet Chawla - som også sier at han gikk fra et gjennomsnitt på 35 «likes» per bilde han la ut på Instagram, til tresifrede antall tilbakemeldinger etter at han tok i bruk sin tilbakemeldingsrobot.

PS! Instagram har omtrent 150 millioner aktive brukere. I fjor høst ble det anslått at bildedelingstjenesten har cirka 700.000 norske brukere.

Publisert:

Flere artikler

  1. Prisen er høyere enn Islands BNP

  2. SAS skryter eget fly opp i skyene etter Dreamliner-trøbbel

  3. Snapchat utvider bruksområdet

  4. Betalt innhold

    Pandemien gir opptur for virtuelle influensere

  5. Datatilsynet bekymret for brennhet ansiktsapp