Børsverdien til Spotify har falt med 82 milliarder siden juli

Aksjen er ned 30 prosent siden toppen i juli. Siden da har verdien på toppsjef Daniel Eks eierandel blitt 20 milliarder kroner mindre. 

BUNNOTERING: Spotify-aksjen har falt siden børsnoteringen tidligere i år.

Foto: Shannon Stapleton Reuters
  • Hans Jordheim
  • Sigrid Moe
Publisert:

Spotify-aksjen har hittil vært en dårlig investering for dem som kjøpte rundt børsnoteringen i april. I begynnelsen av denne uken hadde aksjen falt om lag 15 prosent fra åpningskursen på Wall Street, skriver SvD Näringsliv.

Fra toppnoteringen i juli er fallet på over 30 prosent, noe som tilsvarer en nedgang i børsverdi på over 90 milliarder svenske kroner. Det tilsvarer over 82,4 milliarder norske kroner.

For toppsjef Daniel Ek, som eier nesten 25 prosent av aksjene i Spotify, har eierandelen falt tilsvarende 22 milliarder svenske kroner fra toppen, ifølge avisen. Det er over 20,1 milliarder norske kroner.

Han og med-gründer Martin Lorentzon har den siste tiden kvittet seg med aksjer for milliarder av kroner.

Ifølge dokumenter fra det amerikanske finanstilsynet SEC har Daniel Ek allerede solgt aksjer for 510 millioner norske kroner, og har til hensikt å selge aksjer verdt i overkant av 550 millioner til. Det meldte svenske DI Digital tidligere i oktober.

Analytikere har troen

Tirsdag falt Spotifys aksje ned til en ny bunnotering på 131 dollar, for å hente seg noe inn igjen til rundt 141 dollar aksjen.

Spotify legger frem resultatet for tredje kvartal torsdag før Wall Street åpner. På tross av risikoen for resultat-skuffelse har de fleste analytikere kjøpsanbefaling på aksjen.

Toppanalytiker Brian White i Monness er blant dem. Han har et kursmål på 265 dollar på aksjen.

Ifølge smarteranalyst.com ligger det gjennomsnittlige kursmålet blant Wall Streets analytikere på 222,67 dollar, en oppside på 60 prosent fra tirsdagens stengekurs.

Her kan du lese mer om

  1. Spotify
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Spotify-gründerne har solgt aksjer for milliarder

  2. Bikket under 1.000 milliarder dollar i verdi

  3. Dette er Sveriges yngste milliardærer

  4. Annonsørinnhold

  5. Spotify-gründeren vil investere 11 milliarder kroner i «den europeiske drømmen»

  6. Bedre enn ventet for amerikanske storbanker