INNSIDESAKEN MOT RUNE BRYNHILDSEN: - Bono-bonus til tjukkas

Innsidetiltalte Eirik Stokmo skulle gi U2-billetter til "Storingen" som gave.

Publisert:

Saken mot Rune Brynhildsen og de seks andre tiltalte fortsatte i retten tirsdag. Tiltalte Eirik Stokmo måtte forklare seg om en e-post han hadde skrevet til en annen tiltalt, Knut Holte, høsten 2005.

Stokmo skrev at han ville sjekke "størrelsen på "konvolutten" mot storingen før vi fastsetter den", skriver Dagens Næringsliv (DN).

Flere nyheter på E24.

- 1,80 og 115 kilo

Stokmo mener at Økokrim tror det er Dag Eriksen som er "Storingen", men Stokmo hevder han viser til sin bror Rune Stokmo, som bor i USA.

- Aktor betrakter selvfølgelig "Storingen" som Dag Eriksen, men jeg har aldri hørt noen kalle Dag Eriksen for "Storingen". Derimot er min bror ofte kalt "Storingen". Han har bodd 20 år i USA og er etter hvert blitt ganske stor. Han er 1,80 høy og veier 115 kilo, sa Stokmo i sin forklaring, skriver DN.

Innsidetips

Økokrim mener at Eriksen er bindeleddet mellom Brynhildsen og da andre tiltalte i saken. Påstanden til Økokrim er at Brynhildsen har lekket innsideinformasjon fra tre selskaper hvor han var pr-rådgiver - Findexa, Via og Ignis. Eriksen skal så ha sendt denne informasjonen videre.

Stokmo sa at "konvolutten" dreide seg om billetter til en U2-konsert i New York oktober 2005, ifølge DN. Stokmo og Holte skulle til New York sammen med sine koner denne høsten. Samtidig ønsket Holte å dele en aksjegevinst fra Findexa-aksjer på 96.888 kroner med Stokmo.

Stokmo på sin side foreslo at de kunne kjøpe U2-billetter i stedet til tre andre på turen, og blant annet gi én av billettene til Rune Stokmo.

- Ville dele gevinst

Økokrim mener at Holte ville gi Stokmo halvparten av Findexa-gevinsten med Stokmo fordi aksjekjøpet var basert på innsidetips fra Eriksen. Det benektet Stokmo.

- Holte ville dele handelen med meg fordi han ikke ville ha kjøpt disse aksjene hvis jeg ikke hadde anbefalt dem, sa Stokmo, skriver DN.

DN skriver at aktor Hedvig Moe ikke ville kommentere hvem hun mener er "Storingen".

Flere saker på E24

Publisert: