Bra drag i bilsalget

Personbilsalget har hentet seg kraftig inn etter finanskrisen i Norge, 2012 blir ett av de beste i historien. Og det er ingen tvil om hvem som er størst.

LANG, LANG REKKE: Siste utgave Golf er nettopp lansert. Den utgående har vært mest solgt helt frem til den nye kom for kort tid siden.
Publisert:

Til tross for en liten tilbakegang i forhold til November i fjor, er totaltallet for nybilregistreringer 1,4 prosent høyere for året så langt enn i 2011, ifølge ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Dette følger to år med tildels voldsom økning, 8,3 prosent i 2010 og 29,3 prosent i 2009.

Dermed ser det ut til at salget av nye biler har stabilisert seg på omtrent samme nivå som året før finanskrisen.

Motsatt ellers i Europa

Så langt i år er tallet 128.598 nyregistrerte personbiler, i 2007 ble tallet totalt 129.195.

Mer bilstoff på E24 BIL

Dette er noe helt annet enn så å si alle andre land i Europa, hvor bilsalget på ingen måte har hentet seg inn igjen, snarere tvert i mot.

Volkswagen er fortsatt størst i Norge, med en markedsandel på 14,9 prosent, og Jan Erik Haugen, informasjonssjef i Volkswagen tror markedet vil holde seg på samme nivå neste år.

- For neste år ser vi for oss et salg på totalt 130.000 biler i personbilmarkedet. Det er et veldig godt marked. 2012 blir et av de aller beste i historien, sier han til E24.

Test av nye Volkswagen Golf

Ser man på modeller så er Volkswagen veldig godt representert i toppen av statistikken. Toyota har hatt et godt år, med en økning på 12,4 prosent, men er drøyt 3000 biler bak Volkswagen. Så er det ett godt stykke ned til Volvo på tredje plass i merkestatistikken.

Blant modellene er Golf er suverent på topp, på tredje plass er Passat og Tiguan ligger på fjerde.

Større markedsandel neste år

-Påvirker det dårlige markedet ellers i Europa dere?

- Nei, vi planlegger ut fra våre forutsetninger. Det vi merker er noe kortere produksjonstid og at det er lettere å få utstyr til bilene.

For Volkswagen internasjonalt absorberes et svakere Europa av vekst i andre deler av verden.

Les også: Kjemperesultat for VW

Haugen har og grunn til å være positiv til deres mest solgte modell. I år, da en helt ny Golf nettopp har kommet i salg, er modellen fortsatt nesten 2000 biler foran neste på listen.

- Vi har allerede solgt rundt 1500 av den nye modellen, og ser for oss en markedsandel som er litt større enn i år, sier Haugen.

Les også:

VW satser enorme summer

Europas bilsalg: - Det ser dystert ut

Volvo gjør en kjempeinvestering, og kutter i produksjonen

Publisert:
Gå til e24.no