Betydelig fall i nybilsalget

Nybilregistreringene falt markant i mars. Norges største importør tror det skyldes påsken, men er ikke helt sikker.

MARSFALL: Så å si alle bilmerker opplevde en nedgang i mars. Norges mest solgte bilmerke, Volkswagen, kan likevel notere seg for en liten vekst totalt sett i første kvartal.
Publisert: Publisert:

Antallet registrerte, nye personbiler, falt med nær 18 prosent i mars i forhold til samme måned i fjor, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

- Dette skyldes nok primært at påsken falt mars i år, mot april i fjor. Det betyr færre arbeidsdager i mars i år, som gir utslag i færre registeringer og også færre kontrakter i tilsvarende periode, sier Jan Erik Haugen, informasjonssjef for Volkswagen hos importøren Møller gruppen.

- Svinger

Statistikken følger antall nye biler som blir registrert, og at mars hadde fire helligdager mer i år enn i fjor, grunnet påsken, kan være en sannsynlig forklaring på det lavere tallet.

Les også: VW øker - men sliter i Europa

- Det for tidlig å trekke en konklusjon om varig nedgang i markedet. Uansett så vil det jo svinge litt i forhold til utleveringer. Men vi er ikke helt fornøyd med å ligge på en markedsandel som er under femten prosent, sier Haugen.

Mer bilstoff på E24 BIL

Så langt i år har Volkswagen en markedsandel på 14 prosent, og er med det størst i personbilsektoren. Det har i løpet av årets tre første måneder blitt registrert 4712 biler av merket, og til tross for et fall på 15 prosent i forhold til mars i fjor, er de i 2013 3,1 prosent foran første kvartal i 2012.

CX-5

Nummer to på listen, Toyota, gikk enda kraftigere ned forrige måned, med 29,1 prosent. De har en markedsandel på 12,1 prosent med 4088 nybilregisteringer i år.

Les også: Dette er europas mest solgte bilmodell i 2012

Volvo har siste pallplassen, men ligger et stykke bak med 2509 registrerte nye biler i 2013. De hadde omtrent samme nedgang i mars som Toyota.

Modellstatistikken preges av nye bilmodeller, hvor Volkswagen Golf er størst med 1966 biler så langt i år. Den følges av årets braksuksess, Mazda CX-5. Det er registrert 1476 av sistnevnte, noe som og løfter Mazda kraftig.

Elbil

For dette merket er mars i år 209 prosent bedre enn i fjor, og de er nå Norges femte største bilmerke, på samme tid i fjor var de på attende plass.

Toyota Yaris er på tredje plass med 1033 biler.

Ellers er det verdt å merke seg at elbilen Nissan Leaf er Norges femte mest solgte bil i 2013, med 839 registreringer. Det betyr at den er mer populær enn for eksempel Ford Focus og Volkswagen Passat.

Totalmarkedet i 2013 er i første kvartal på 33.696 personbiler, noe som er 3,2 prosent under samme periode i fjor.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no