Audi setter månedsrekord

Mercedes-Benz kunne nettopp fortelle om tidenes salgvolum, nå følger Audi opp med det samme.

MER ENN NOENSINNE: Audi har aldri solgt flere biler enn de gjør nå. Her fra Q5-produksjonslinjen i Ingolstadt i Tyskland.
Publisert: Publisert:

I mars noterte den tyske bilprodusenten Audi seg for det høyeste salgstallet i merkets historie, det var og den 51. måneden på rad med vekst i salget.

- I mars oppnådde vi en dobbelrekord, vi leverte det beste første kvartalet i selskapets historie og den sterkeste salgsmåneden neonsinne, sier Luca de Meo, styremedlem i Audi AG sin salgsavdeling, i en pressemelding.

De leverte ut 170.450 biler i forrige måned, det er 15 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Veksten var på 36 prosent i Kina, som er verdens største bilmarked, 10 prosent i Tyskland, som er Europas største marked, i tillegg økte de i med 12 prosent i Storbritannia, som er Audis største eksportmarked i Europa.

- I første kvartal hadde vi en betydelig vekst over hele verden og vokste mer enn markedet i Europa, sier de Meo.

Flatt i Norge

A3-modellen kunne vise til en dobling av salg, det samme for A8, mens Q7 økte med 39 prosent.

De kaller seg «det ledende premium-merket i Europa», med 200.350 biler i første kvartal. Totalt har de levert ut 413.850 biler i løpet av årets tre første måneder på verdensbasis. For Mercedes-Benz er tallet 374.276 biler.

Mer bilstoff på E24 BIL

I Norge ligger de på nivå med fjoråret, med 1746 registrerte nye biler, dette gir Audi en niende plass på merke-statistikken.

Litt foran Mercedes-Benz, men langt bak BMW som har hatt en ekstrem økning i Norge, og er det tredje største merket her til lands i første kvartal.

De internasjonale salgstallene for BMW i første kvartal er ikke klare.

Les også:

Publisert: