Ny Aston Martin
- deres raskeste

Aston Martin kommer med en ny versjon av Vantage-modellen. Ingen av deres gatebiler går fortere.

MAKSIMUM ASTON MARTIN: V12 Vantage har en motor som yter 573 hestekrefter.
Publisert:

Den ser fortsatt bra ut, men har vært med lenge nå. Aston Martin Vantage slik den ser ut i dag, ble lansert i 2005. Først med en V8-motor, så fire år senere også med en V12.

V12 motoren ble hentet fra den større DBS og er på 6,0 liter. Ytelsene er på 517 hestekrefter og null til hundre tar 4,2 sekunder.

Test av Aston Martin V12 Vantage

Det ser fortsatt ut til av vi må vente en stund på en helt ny Aston Martin-modell, i stedet kommer de nå med en enda kraftigere Vantage-utgave.

Vantage S skal erstatte den eksisterende modellen og bruker den samme V12-motorblokken, men med 573 hestekrefter.

AUTOMAT: Forrige V12 Vantage hadde manuell girkasse. Den nye kommer med en automatisert manuell, som kan styres via hendler på rattet.

Rask

Aston Martin sier i pressemeldingen at dette blir den raskeste gatebilen de lager. V12 Vantage S skal være god for 330 kilometer i timen.

Dreiemomentet er både høyere og tilgjengelig fra lavere turtall enn tidligere. 510 newtonmeter fra 1000 omdreininger per minutt, med maks på 620 newtonmeter ved 5750 omdreininger. Med dette skal den være mer lettkjørt enn forgjengeren.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Den nye V12 Vantage S er enkelt og greit en ren Aston Martin. Den har en natur som er ekstrem, samtidig er den tidløs i designspråket, sier Ulrich Bez, konsernsjef i Aston Martin, i en pressemelding.

BZZZZ: Et nytt eksosanlegg skal gi enda mer lyd.

Samtidig dropper de den manuelle girkassen til fordel for en automatisert manuell, som blant annet skal være 25 kilo lettere enn den manuelle.

Mye nytt

Bilen får og et nytt oppsett for demperne. Tidligere har disse ikke vært justerbare, nå kommer den med muligheten til stille dem i «Normal», «Sport» og «Track».

Også styreenheten er ny. Den vil ha en raskere ratio og justere seg etter hvilket modus bilen er satt i.

Les også: 100 år med Aston Martin

Eksosanlegget er hentet fra One-77 superbilen og er lettere og mindre enn det som er på dagens V12 Vantage. I tillegg understreker de at det skal være enda mer klangfullt enn tidligere. Det betyr mye lyd, da den forrige V12 Vantage er en av de mest vokale bilene på markedet.

Den norske importøren anslår at bilen vil koste rundt 2.850.000 på norske skilter.

Den kommer i salg mot slutten av året.

Les også:

Tidenes dyreste Aston Martin

Italiensk selskap går inn i Aston Martin

Dette er ensomme Aston Martins problem

Publisert:
Gå til e24.no