Volvo vil revolusjonere bilpendlingen

Volvo mener folk flest kunne tenkt seg å la bilen selv ta seg av pendlerkjøringen.

BOKKJØRING: Hvorfor holde i rattet når man kan lese en god bok?
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Volvo har i de senere årene drevet med forskning rundt selvkjørende biler, hvor de har kommet frem til at «den daglige jobbpendlingen er ikke nødvendig vis positiv for kjøregleden.» De var ikke spesielt overrasket over funnet, men mener at dette viser at bilen like gjerne kan ta over kontrollen på en slik tur. Det samme skal gjelde på lange turer.

Mer bilstoff på E24 BIL

Dermed har de utviklet noe de kaller « Concept 26», et navn som bygger på at 26 minutter er snittet på den daglige jobbpendlingens varighet.

– Vi har strukket oss langt for å forstå utfordringene og mulighetene selvkjørende biler medfører i tiden fremover. Vår fleksible tilnærming til konstruksjon og design som er gjort mulig med vår nye skalerbare produktplattform, betyr at vi enkelt kan realisere dette konseptet, sier Peter Mertens, visepresident i Volvo utviklingsavdeling, i en pressemelding.

Avslappet kjøreopplevelse

De ønsker å gi føreren maksimal frihet bak rattet, og konseptbilen har en ny setedesign som skal by på tre forskjellige modus: «Kjøre, Skape eller Slappe av.» Dette skal fungere ved at rattet trekke seg tilbake når sjåføren ønsker at bilen skal ta over kjøringen, setet lener seg i tillegg bakover og en stor skjerm stiger frem fra dashbordet.

«Vi har lenge sett et økende behov for endring av bilens innvendige design, og Concept 26 gir føreren og passasjeren rom for nye valgmuligheter,» skriver Volvo i pressemeldingen.

SKJERM: En massiv skjerm hører med når man skal få tiden til å gå mens bilen tar deg til arbeidsplassen.

– Det dreier seg om mennesker. Forskningen vår viser tydelig at noen ønsker å bruke jobbpendlingstiden kreativt når de har en selvkjørende bil, mens andre bare vil ønske å lene seg tilbake, surfe på nettet eller slappe av til musikk. Selvkjørende biler vil gjøre alt dette mulig. Det er det Concept 26 handler om, en helt ny opplevelse i bilen, sier Robin Page, visepresident i Volvos interiørdesignavdeling.

Konseptet er den del av Volvos «Drive Me-prosjekt», som blant annet omfatter 100 selvkjørende biler som i 2017 skal ut på veiene i Göteborg.

Les også

Selvkjørende bil stoppet av politiet i California

Les også

Solvik-Olsen vil foreberede lovverket for selvkjørende biler

Les også

Her kjører vi Tesla - uten hender!

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tesla X krasjet: Satte opp farten før sammenstøt

  2. Aston Martin lanserer luksus-elbil

  3. Betalt innhold

    Selvkjørende biler kan ødelegge dagens forsikringsordninger

  4. Volvo satser stort på førerløse biler

  5. Scanias nye kjøretøy er både buss, laste- og søppelbil