Overskuddet til Netflix halvert
Netflix sine resultater rammes hardt av den sterke dollaren og selskapet taper fortsatt penger utenfor USA. Aksjemarkedet jubler likevel, og er mest opptatt av alle de nye kundene.
Streamingselskapet Netflix melder onsdag kveld om at de satt igjen med et resultat etter skatt på 24 millioner dollar, eller 38 cent per aksje, i første kvartal.
Det er mer enn en halvering fra samme tid i fjor, da selskapet leverte 53 millioner dollar i resultat, tilsvarende 86 cent per aksje.
Det var ventet at selskapet ville levere et resultat på 0,69 dollar per aksje, ifølge data fra CNBC.
Det er særlig dollaren som har skylden for den kraftige reduksjonen i overskuddet:
– Den sterke dollaren (...) påvirket omsetningen i vårt internasjonale segment negativt, skriver Netflix i kvartalsrapporten.
Ifølge selskapet ville omsetningen fra den internasjonale virksomheten vært 48 millioner dollar høyere med dollarkursen fra første kvartal i fjor. Det tilsvarer et fall i omsetningen på 10,36 prosent.
Det siste året har dollaren styrket seg drøye 22 prosent mot euroen.
Markedet har reagert på tallene med å sende aksjen opp over 12,5 prosent i etterhandelen på Nasdaq. Aksjen falt 0,68 prosent frem til stengetid klokken 22:00.
Selskapets totale omsetning endte på 1,4 milliarder dollar, en økning på 400 millioner dollar siden samme tid i fjor.
Millioner av nye kunder
Netflix har nå passert flere milepæler på kundesiden siden nyttår. I USA har selskapet nå 40 millioner medlemmer, mens den internasjonale virksomheten har 20 millioner medlemmer.
– Våre originale serier, dokumentarer og spesialkomedier blir entusiastisk mottatt, og medlemmenes engasjement er på rekordhøye nivåer. Medlemmene streamet 10 milliarder timer med innhold i første kvartal, nok et bevis på at forbrukere verden rundt omfavner Internett-TV-revolusjonen, skriver konsernsjef Reed Hastings til sine aksjonærer.
Selv om toppsjefen gleder seg over medlemmens TV-titting via nett, så kommer han ikke unna at den internasjonale virksomheten fortsatt ikke overbeviser rent finansielt.
Mens den amerikanske streamingvirksomheten omsatte for 985 millioner dollar og bidro med et resultat på 312 millioner dollar, omsatte den internasjonale virksomheten for 415 millioner dollar og gikk med et tap på 65 millioner dollar. 15 av disse millionene kan forklares med dollarkursen, ifølge regnskapet.
Den samlede virksomheten hadde et driftsoverskudd på 97 millioner dollar, altså en margin på 6,9 prosent, mens man satt igjen med 24 millioner dollar. Disse tallene inkluderer den gamle DVD-utleien som selskapet fortsatt driver med i USA.
Selskapet hadde en negativt fri kontantstrøm på 163 millioner dollar, mot en positiv strøm på åtte millioner for ett år siden.
Spår tyngre tider fremover
Netflix har også offentliggjort sine anslag for hvordan resultatene for dette kvartalet (andre kvartal) vil se ut.
Selskapet tror antallet kunder vil vokse fra 62,3 til 64,8 millioner, men advarer samtidig om at overskuddet vil fortsette å falle.
Selskapet mener nemlig at det vil falle til 16 millioner dollar, sammenlignet med 71 millioner i tilsvarende periode i fjor. De venter samtidig at omsetningen vil øke fra 1,15 milliarder i andre kvartal i fjor til 1,47 milliarder nå.
Aksjonærene håper trolig på at selskapet vil overgå disse spådommene, ettersom selskapet er kjent for å være forsiktige i fremtidsanslagene sine.