ICE kjøper seg 40.000 norske mobilkunder til

Mobilutfordreren ICE blar opp 75 millioner for å ta enda et jafs av det norske mobilmarkedet.

Eivind Helgaker, administrerende direktør i ICE Norge

Foto: ICE.net
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Mobilselskapet ICE er for tiden i gang med å bygge ut det tredje nasjonale 4G-nettet her i landet, etter Telenor og Telia sine nett.

Nå melder ICE sitt eierselskap, AINMT, at de har inngått en avtale med et ikke-navngitt mobilselskap om å kjøpe en kundegruppe.

Det skal være snakk om privatkunder og AINMT skriver at de forventer at ICE vil få inn 40.000 nye kunder netto som følge av oppkjøpet.

ICE blar opp 75 millioner kroner for kundeporteføljen, men kan komme til å betale mer i bonus, avhengig av hvor mange kunder som blir hos ICE når selskapet tar over kundegruppen.

Prisen per kunde blir altså rundt 1.875 kroner før bonusen.

– ICE.net er den raskest voksende mobiloperatøren i Skandinavia. Oppkjøpet av denne kundegruppen vil være et verdifullt tillegg til et allerede raskt voksende kundegrunnlag i Norge, sier JD Fouchard, konsernsjef i AINMT, i meldingen.

Partene venter at selve transaksjonen skal gjennomføres onsdag denne uken, mens overføringen av kundene skal skje mellom august og oktober.

Har 125 millioner igjen til kundekapring

Nyheten om kundekjøpet kommer en ukes tid etter at AINMT meldte at AINMT AB i Sverige (morselskapet i konsernet) sprøytet 200 millioner kroner i frisk kapital inn i AINMT Scandinavia Holdings AS (selskapet som eier ICE her i Norge).

– Målet er å finansiere videre vekstambisjoner i Norge, både når det gjelder kundekjøp og utbygging av nettverk- og IT-infrastruktur, skrev selskapet den 4. juli.

Gitt at AINMT nå har brukt 75 millioner på å kjøpe de rundt 40.000 kundene har de altså 125 millioner igjen av beløpet til å kapre kunder på andre måter.

ICE har kunnet vise til solid vekst over en periode, men regnskapet har også vist at selskapet har syltynne marginer og bruker store summer på å vokse.

AINMT har en ambisjon om å børsnotere virksomheten i løpet av høsten. Det er ennå ikke avklart om mobilselskapet skal noteres på Oslo Børs eller et annet sted i Norden.

AINMT-konsernet annonserte nylig at de går inn i det brasilianske markedet og selskapet har også virksomhet i Asia.

Les også

ICE-eier satser på mobilmarkedet i Brasil

Les også

Kutter renteregningen og fyller krigskassen med en halv milliard

Les også

En helt ny generasjon SMS skal rydde opp i app-rotet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ice
  2. Telekom

Flere artikler

  1. Kjøper 38.000 mobilkunder fra NextGenTel

  2. ICE-eier satser på mobilmarkedet i Brasil

  3. Underskuddet vokser i Ice

  4. Annonsørinnhold

  5. Teknisk krøll hos Ice

  6. Tjener opptil 200 mill. på Brasil-salg