50 Cent tjener milliarder på Cola-kjøp

Rapperen 50 Cent får 2,5 milliarder kroner på Coca Colas kjøp av Energy Brands.

Publisert:

Queens-rapperen 50 Cents nye plate er forsinket, men til gjengjeld håver han inn Cola-penger, skriver hiphop-magasinet Kingsize.

Coca Cola Co. la en formidabel pengebunke på bordet fredag for å sikre seg Energy Brands - en produsent av trendy leskedrikker bestående av vann tilsatt vitaminer, mineraler og smak.

Les også: Cola bruker 25 mrd. på å ta igjen Pepsi

Frontfigur

Energy Brands selger leskedrikkene under navnet Glacéau og har fått mye oppmerksomhet i bryggeribransjen, til tross for sin relativt beskjedne størrelse.

Det fikk de hjelp til av 50 Cent, eller Curtis James Jackson III som er hans opprinnelige navn. I 2004 gikk de to sammen om å lansere den populære drikken Formula 50, som 50 Cent frontet.

Samtidig benyttet rapperen anledning til å kjøpe ti prosent av selskapet. Det betyr at den forretningsorienterte rapperen får 2,5 milliarder kroner når salget går i boks.

- Hahahaha!

Salget må først godkjennes av amerikanske konkurransemyndigheter og er forventet gjennomført først i september. Til gjengjeld gjør Coca Cola opp for seg i kontanter, noe rapperen neppe har noe imot.

- I dag er det 25.mai. Det er en vakker dag, og jeg viser fram mitt vakre smil på en vakker måte. Det er vakkert å være i live den 25.mai. Vi solgte Vitamin Water for 4,1 milliarder dollar til Coca-Cola! Hahahaha!, sier rapperen ifølge Kingsize.

50 Cent har god grunn til å le hele veien til banken.

Fet gevinst

Det er ukjent hva han betalte for posten, men Coca Cola betalte en stiv pris for selskapet - hele 20 ganger omsetningen.

Ifølge en artikkel i The Telegraph fikk det indiske storkonsernet Tata Group en gevinst på 77 prosent på sin andel i selskapet, som ble anskaffet i august i 2006.

Selskapet har hatt en eventyrlig vekst siden det ble startet, så det er god grunn til å tro at rapperens gevinst er betydelig større med tanke på at han ble med i selskapet så tidlig som 2004.

Publisert: