- Microsoft og Murdoch rotter seg sammen mot Google

Microsoft og News Corp har funnet en felles fiende. Nå vurdere de to gigantene et samarbeid i kampen mot Google.

FELLES FRONT: Microsoft-sjef Steve Ballmer (t.v.) har allerede brukt bøttevis med dollar på søkemotoren Bing. Nå skal han ifølge Financial Times være villig til å betale Rupert Murdoch (t.h.) for å bli med i kampen mot Google.

AP Photo/Elaine Thompson og REUTERS/Hyungwon Kang
  • Øyvind Henriksen
Publisert:

Microsoft har innledet samtaler med Rupert Murdochs medieimperium om en plan for å få fjernet News Corps redaksjonelle innhold fra søkemotoren Google.

Ifølge avisen Financial Times, går planen ut på at Microsoft skal betale News Corp for at selskapets innhold fjernes fra Google.

Ideen skal være at en fjerning av lenkene til News Corps nettaviser vil redusere nytteverdien av Google så dramatisk at det vil åpne et vindu for Microsofts nye søkemotor, Bing.

Verken ledelsen i Microsoft eller News Corp har vært villig til å kommentere avisens opplysninger.

Øker verdien av innhold

Kilder opplyser til Financial Times at Microsoft også skal ha kontaktet andre medieselskaper. Alle får det samme spørsmålet; kunne dere tenke dere å stenge Google ute, hvis vi betaler dere for å være på Bing?

- Hvis søkemotorene er villige til å betale oss for å få indeksere vårt innhold, så vil det sette en enorm verdi på innhold, sier en nettpublisher som kjenner Microsofts planer.

- For Microsoft dreier dette seg om å svekke marginene til Google, sier publisheren.

En slik ordning kan få enorme konsekvenser for aviser over hele verden som i dag sliter med å skape lønnsomhet for sine nettsatsninger.

- Ikke viktig

Google har den siste tiden prøvd å fremstille innhold fra avisenes redaksjoner som mindre viktig.

- Økonomisk, er det ikke en stor del av hvordan vi skaper omsetning, sa Google-sjefen i Storbritannia, Matt Brittin, forrige uke.

News Corp har det siste halvåret jobbet intenst med løsninger for å få betalt bedre for innholdet på sine nettsider. Rupert Murdoch har uttalt at han vil bruke alle juridiske muligheter for å stoppe Google i "å stjele saker".

Microsoft jobber på sin side med å gjøre sin søkemotor Bing interessant for brukerne med å tilby innhold som andre søkemotorer ikke har.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Flere artikler

  1. Facebook og News Corp er enige om betalingsavtale i Australia

  2. Tror på suksess for Murdochs nye iPad-avis

  3. Blairs kone til sak mot Murdoch

  4. Murdochs «Spotify» konkurs før lansering

  5. Murdoch går ut av flere styrer