Kjendisjentene blomstrer om kapp

På hals og i hår. Blomster er blitt sommerens kongepynt. Og Mette-Marit får æren!

 • Morten Abrahamsen
Publisert:

Hårstrikker med blomst har vært spesielt populære hos kleskjeden, og er flere steder utsolgt. Også pressekontakt Ottilia Kaufmann hos Hennes & Mauritz bekrefter at blomstersalget blomstrer. Mette-Marit er ikke lenger alene om å pynte seg med blomster. Gjenstanden er også fellesnevner for flere dronningemner og kjendiser. Celina Midelfart var veldig tidlig ute. Etter hvert har Eva Sannum, prinsesse Märtha Louise, Herborg Kråkevik og mange andre kjente ansikter festet seg ved blomsten.

- Årets sommertilbehør! sier stylistene Kjell Nordstrøm og Tom Greni. Sammen med kollega Hilde Marstrander slår de fast at Mette-Marit har påvirket blomsterpyntens popularitet. - Blomsten er feminin, kvinnelig og litt romantisk. Den uttrykker inderlighet. Et symbol på uskyldighet . . . Det er kanskje det Mette-Marit vil fremstå som? undres Marstrander.

- Pynten er folkelig, fin og lett å piffe opp look'en med. Det viser at det er lov å være feminin uten å virke dum, ha suksess og gjøre karriere uten å miste kvinneligheten, slik disse kjendisene har gjort, mener Nordstrøm.

Ekspertene uenige

Mette-Marit stilte med lilla blomst i håret på selveste forlovelsesbildet senhøstes. Moteekspertene er uenige om hvorvidt Kristiansand-jenta har vært heldig med bruken.

- Blomsten viser at Mette-Marit prøver å skape sin egen måte å kle seg på, og foreløpig synes jeg hun har kombinert det riktig, sier stylist Greni, og får støtte fra Kjellstrøm. - Etter hvert som Mette-Marit får flere antrekk med Jackie Kennedy-snitt og stiv kongestil, gir blomstene henne en liten ekstra snert. Hun bør fortsette med det, hvis hun får lov.

- Mette-Marit slites i alle retninger. Fra kongehusstil, Quart-look til elegante representasjonsklær. Og midt oppi alt dette dukker blomsten opp. Det fungerer ikke. Helhet mangler, mener Marstrander. Blomsterpynt som tilbehør har kommet i jevne trend-bølger i flere innfallsvinkler. Noen vil kanskje huske Hawaii-mønsteret med blomst i håret.

For ikke lenge siden introduserte Paul Gautier også meksikana-stilen med spanske damer og røde roser i håret. En stund var dessuten kinesiske orkideer heftig brukt. Sommerens trend er europeisk, og inspirert av 1920-tallet og Charleston-perioden. Blomsterpynten har vært tilgjengelig på det norske markedet siden i fjor høst, men fikk imidlertid først betydelig oppsving utpå sommeren.

Trenden er ikke på vei til å visne, selv om den er blitt folkelig. Både KappAhl og Hennes & Mauritz varsler om mer blomster til høsten. Blomsten vil da i større grad flyttes fra hals og hår, til å bli avtagbare roser på klesplagg.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Bil

Flere artikler

 1. - Verden vil bestå av 600 byer

 2. En av fire ferske bønder er kvinner

 3. Betalt innhold

  Har gitt oppsigelsesvarsel til 87 ansatte på Zachariasbryggen

 4. Betalt innhold

  Tirsdag mistet halvparten av de ansatte i Ricksgruppen jobben

 5. Starter PR-byrå for kvinner