Tesla ansetter 38 personer i Norge

Klare for å satse stort på elbil.

ØKER STABEN: Bilprodusenten Tesla selger godt med elbiler i Norge. Nå ansetter de en rekke personer i flere norske byer.
Publisert: Publisert:

Den amerikanske elbil-produsenten Tesla gjør det bra i Norge og har tirsdag hele 38 stillingsannonser ute på nettstedet Finn.no.

Bilprodusenten etterspør blant annet teknikere, selgere og administrative ledere og skal ansette i både Stavanger, Bergen, Oslo og Drammen.

Mange søkere

- Vi har nå åpnet i alle disse byene, og trenger folk til samtlige steder, sier Esben Pedersen, som er Teslas salgs- og markedssjef i Norden.

- Mange av dem vil riktignok jobbe i Drammen, som er stedet hvor bilene blir klargjort for det norske markedet etter å ha blitt sendt fra USA, legger han til.

Og responsen på stillingsannonsene har ifølge Pedersen vært svært god.

- Vi er veldig fornøyde. Riktignok er det eksterne byråer som tar seg av dette, så jeg har ikke nøyaktige tall på hvor mange som har søkt, forklarer han.

LES OGSÅ: Nær halvparten av Europas Nissan Leaf er i Norge

Norge nummer to

2013 har så langt vært et svært godt år for selskapet. Aksjekursen har mer enn tredoblet seg, investorene strømmer til selskapet og i årets første kvartal tjente selskapet endelig penger.

Og det er nettopp i lille Norge at selskapet tjener mye av pengene sine.

- Salget har så langt vært helt fantastisk. Bortsett fra USA, er Norge det største markedet vårt. Vi regner med å selge rundt 2.000 biler her i år, sier Pedersen.

Positiv

Og salgssjefen har stor tro på at de vil gjøre det bra i Norge også de kommende årene. Han begrunner blant annet dette med at det tidlig den nye SUVen, Model X, lanseres i 2014. Denne mener han vil passe godt for norsk vinter og kulde.

- Dessuten har vi stor tro på det videre salget i Norge nettopp fordi det er veldig tilrettelagt for elbiler der Ikke minst fordi dette er noe som satses på fra regjeringens side, sier Pedersen.

- Slik vil det sannsynligvis være også i årene som kommer, noe som gjør Norge til et godt marked for denne typen biler, avslutter han.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no