Kjemperesultat for VW

Til tross for et vanskelig bilmarked i Europa leverer Volkswagen-gruppen sterke tall etter tredje kvartal.

FULL FART: Volkswagen-gruppen kan melde om et resultat etter skatt på 150 milliarder kroner etter ni måneder i 2012. Her fra fabrikken i Wolfsburg.
Publisert: Publisert:

- Selv om markedet er vanskelig, er det opp til oss å systematisk følge det sporet vi har lagt, det riktige sporet, sier Martin Winterkorn, styreformann i Volkswagen-gruppen, i en pressemelding om tredjekvartalsresultatet til konsernet.

- Derfor vil vi fortsatt følge våre ambisiøse mål for 2012, til tross for økende motvind, fortsetter han.

Volkswagen-gruppen økte inntektene til 144,2 milliarder euro, 1071 milliarder norske kroner, i årets ni første måneder, 24 prosent mer enn samme periode i fjor.

Dette skyldes et høyere salgsvolum, men også at de har tatt full kontroll i Porsche og MAN, som dermed bidrar til Volkswagens resultater.

Mer bilstoff på E24 BIL

BRASIL: Den brasilianske fotballspilleren Neymar, styreformann i Volkswagen Martin Winterkorn og konsernsjef for Volkswagen i Brasil Thomas Schmall, på et arrangement under bilutstillingen som nå pågår i São Paulo.

Driftsresultatet var omtrent på samme nivå som i fjor, på 65 milliarder norske kroner mot 67 i 2011. Driftsmarginen sank også noe, fra 7,7 til 6,1 prosent. Grunnen til dette sier Volkswagen blant annet har med et vanskeligere klima å gjøre, her er det grunn til å tro at de tenker på bilmarkedet i Europa. I tillegg til nedskrivinger i forbindelse med overtakelsen av MAN og Porsche.

- Enestående

Resultatet etter skatt ble på 150 milliarder, nær 50 prosent høyere enn i fjor. Her trekker de særlig frem overtakelsen av Porsche som en viktig faktor.

- Vi har hele tiden sagt at andre halvår vil bli vanskelig, så resultatet er på linje med det vi forventet. Vi har nådd et robust resultat. Vi har en bred, global tilstedeværelse og vår sterke finansielle basis er nær sagt enestående, sier konsernsjef Hans Dieter Pötsch, i pressemeldingen.

Les også: VW vil bli størst - satser stort i Brasil

Volkswagens-gruppen solgte sju millioner biler de tre første kvartalene på verdensbasis, 12,5 prosent mer enn i fjor. Det betyr at de har en global markedsandel på 12,6 prosent.

Største merke er Volkswagen med 3,6 millioner biler, så følger Audi med én million. Skoda ligger på 551.000 biler, Seat 315.000, men for det spanske merket inkluderer dette Q3 som blir laget for Audi. De leverte og i forlengelsen av et vanskelig marked i Europa et driftsunderskudd på 706 millioner kroner.

Les også: Dårlig stemning i Tyskland sender markedene ned

Luksusmerket Bentley økte med nær 30 prosent til 7000 kjøretøy, noe som ga driftsresultat på 543 millioner, 587 mer enn i 2011. Porsches tall ble inkludert i Volkswagens regnskap for første gang i august og de har siden det solgt 20.000 biler med et driftsresultat på 2,9 milliarder kroner.

Nyttekjøretøyavdelingen til Volkswagen generte et resultat på 2,2 milliarder kroner, MAN 3,8 milliarder og Scania 5,1 milliarder.

Les også:

Ford legger ned fabrikk i Belgia

Test av nye Audi A3

Selger nye biler som brukte

Publisert:
Gå til e24.no