Jaguar og Land Rover vil vokse

Jaguar Land Rover satser flere titalls milliarder de neste årene.

Publisert: Publisert:

Indiskeide Jaguar Land Rover (JLR) ønsker å lage sine egne motorer. Dermed planlegger de å bygge en helt ny fabrikk ved Staffordshire utenfor Wolverhampton i England, melder JLR i en pressemelding.

Ford

I dag er det i hovedsak motorer utviklet av Ford som sitter i de forskjellige produktene. Dette henger igjen fra tiden de var under Fords vinger.

De skal investere 355 millioner pund i den nye fabrikken.

- Som en del av den langsiktige strategien for JLR, skal vi designe, utvikle og bygge en ny familie av avanserte motorer, sier Ralf Speth, toppsjef i JLR.

Mer bilstoff på E24BIL

Det er i første omgang snakk om firesylindrete diesel og bensinmotorer. De er tiltenkt kommende Jaguar og Land Rover modeller.

FORNØYD: Mike Wright, Administrerende direktør i Jaguar Land Rover og visestatsminister i England, Nick Clegg, bekrefter en ny fabrikk i Midt-England.

-Vi skal investere 1,5 milliarder pund hvert år de kommende fem årene gjennom produktutvikling, utvidelse av motorspekteret for å oppnå det fulle, globale potensialet til Jaguar og Land Rover, sier Speth.

Mange nye arbeidsplasser

Den nye fabrikken er ventet å skape opp til 750 arbeidsplasser, i tillegg til flere tusen hos underlevereandører.

I dag sysselsetter JLR litt over 19.000 mennesker i sine anlegg i Storbritannia.

Nylig uttalte Speth at de og planlegger å bygge en fabrikk i Kina.

Jaguar vil bygge i Kina

I siste finansår sto Kina for ti prosent av JLRs omsetning.

Avtalen kan bli klar i løpet av 2011, men det er ventet at en godkjenning fra kinesiske myndigheter kan ta opp til 12 måneder til.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no