Skal selge Maserati i Norge

Bilfirmaet Autostrada Sport ønsker å bli dobbelt så store, det skal de blant annet gjøre ved hjelp av Maserati.

IMPORT: Olav Medhus, eier og partner i Autostrada Sport, og daglig leder Thomas Kleven, satser på Maserati. Her ved modellene Ghibli og Quattroporte.
Publisert: Publisert:

2011 var et tungt år for Autostrada Sport på Billingstad utenfor Oslo. De hadde et minusresultat på en halv million. Så snudde det i fjor, med en solid vekst i driftsinntekter, fra 190 til 252 millioner kroner, og et resultat på plussiden.

- Vi leverte flere biler i fjor enn året før. Så enkelt er det, det ble et veldig bra år, sier Olav Medhus, eier og partner i Autostrada Sport til E24.

De selger biler fra en rekke forskjellige merker, hvor de blant annet har spesialisert seg på Ferrari, i tillegg til diverse andre merker, stort sett i de høyere prissjiktene. De forhandler Ferrari via Sverige, og har offisielt ettermarked, det vil si verksted, for Ferrari og Maserati i Norge, men har så langt ikke hatt rollen som offisiell importør og forhandler for disse merkene.

Nå ønsker de å utvide volumet ytterligere og har inngått en avtale med den italienske lukusbilprodusenten Maserati, slik at de nå blir offisiell importør av merket til Norge.

Egen avdeling

- Det betyr at vi skiller ut en egen avdeling hvor vi kun skal ha Maserati i lokalet vårt. Her skal vi pusse opp etter Maseratis egne corporate identety-regler. Det vil si riktige farger på flisene og slikt, sier Medhus.

Han legger ikke skjul på at dette er en ikke ubetydelig investering, uten at han vil inn på kostnadene, men ser samtidig et godt potensial for bilmerket i Norge.

NY MODELL: Maserati Ghibli er helt ny modell som snart kommer på det norske markedet. Bilen her er en så kalt førproduksjonsutgave.

- Jeg har troen på at vi innen 2015 selger minst 100 Maseratier i året.

I de norske salgslistene er det ikke registrert en eneste ny Maserati siden 2009. Det som gir Medhus troen på merket er at de kommer med helt nye modeller og nye motorer som gjør bilene rimeligere.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Den nye Maserati Quattroporte blir vesentlig billigere enn den forrige modellen, dette på grunn av helt nye motorer som er mer drivstoffvennlige. Den kommer til og med som diesel.

En mindre modell

Quattroporte er en stor og luksuriøs sedan, hvor den rimeligste vil koste 1,3 millioner kroner. Enda viktigere er en helt ny og mindre sedan, Ghibli.

STERK: Speedometeret i en Maserati Quattroporte går til 350 kilometer i timen, ikke så vanlig i en familiebil.

- Denne kommer til å starte på under én million, og vil bli billigere enn for eksempel en tilsvarende Porsche Panamera. Den vil og bli en konkurrent til Audi A6 og BMW 5-serie. Jeg har veldig troen på at vi raskt kan få et større volum enn vi har dag. Jeg håper vi kan doble salget med at vi nå satser på Maserati, i tillegg til alle de andre bilmerkene vi skal fortsette å selge.

Les også: Mangedoblet Maserati-salg

Maserati har et uttalt mål om å selge 150.000 biler på verdensbasis innen 2015, noe som er ganske friskt ettersom de for kort tid siden lå på 6000 i året.

- Jeg tror det skal gå fint, bare se på Porsche. Etter at de kom med Cayenne og Panamera i tillegg sportsbilene har volumet økt voldsomt, nå skal Maserati gjøre det samme. Om kort tid kommer også Maserati med en SUV, som jeg har veldig troen på i Norge.

Medhus sier de hatt en god salgsvekst så langt i år, og at de bare de siste dagene har solgt én ny Ferrari F12, som er en bil til fire millioner, og én Ferrari 458 Italia til tre millioner, også den ny.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no