Nettavis stenger for klimakrangel

Nettavisen Forskning.no stenger for leserkommentarer til artikler om klimaforskning fordi den mener debatten er blitt forsøplet av kverulanter.

HARDE MENINGER: Det går hett for seg i nettdebatten også på Forskning.no.
Publisert: Publisert:

- Vi har nå bestemt oss for å stenge kommentarfeltet under artikler om klima. Årsaken er at vi vil avslutte en snever og ekskluderende debatt mellom få personer, og heller satse på en bredere klimadebatt under fullt navn på kronikkplass eller som debattinnlegg, skriver ansvarlig redaktør Nina Kristiansen i en lederkommentar.

Forskning.no er en ledende formidler av forskningsnyheter, og samarbeider med norske universiteter, høyskoler og forskningsinstitusjoner.

Som mange andre nettaviser, har også forskning.no et felt for leserkommentarer under artiklene. Stort sett går debatten i forskning.no ordentlig for seg. Unntaket er klimadebatten, konstaterer Kristiansen.

– Vi mener at leserdebatten som i dag går under klimaartiklene, ikke oppfyller et minstekrav til dialog og møteplass, skriver Kristiansen.

Forsøpling av nettdebattene er et tema i flere nettaviser. Men det er ikke ofte at et helt saksområde stenges for leserkommentarer.

Publisert: