Mastercard utvikler betalingssystem ut fra hvordan du går

Betalingsformidleren Mastercard lager betalingssystemer ut fra atferdsmønstre som ganglag, ansiktsuttrykk og hjerterytme.

Biometriske data som ganglag og hjerterytme kan brukes for å identifisere personer. Illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:

Mens fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning i økende grad brukes i identifisering på mobiltelefoner og kassaapparater, ser MasterCard på nye metoder for identifisering.

Biometrisk identifisering

Istedenfor det tradisjonelle busskort, kan måten du går på brukes til å sjekke om du har betalt for deg på buss, trikk eller bane.

– Måten du holder mobilen din, hvilket øre du bruker og hvordan fingrene dine berører knappene er unik for deg. Vi har testet hjerterytme, blodåreteknologi og måten folk går på for å autentisere identiteten deres, sier Ajay Bhalla i Mastercard til MarketWatch.

Teknologien vil i første omgang brukes i kollektivtransport. Kameraer skal identifisere passasjerer, som i neste omgang sjekker om personen har en konto med gyldig kreditt- eller debetkort.

Les også

Mener bankene står i veien for ny betalingsmåte

Hjerterytme og blodårer identifiserer

Ifølge Mastercard kan blodårer brukes til å skille en person fra en annen, gjennom å se på unike mønstre i blodkar som kan skimtes nær hudoverflaten.

Også hjerterytmen er unik for hvert enkelt individ.

– En bruker kan bruke et armbånd som måler pulsen og konstant autentiserer deg, sier Bhalla.

Les også

Vil formidle kreditt: Nå vil Vipps «legge ut» for regningene dine

100.000 nordmenn

ID-tyveri og spesielt kredittsvindel er utbredt. The Nilson Report anslår at om lag 323 milliarder kroner kommer til å unndras gjennom kredittkortsvindel i 2020.

Her hjemme viser tall fra NorSIS at 100.000 nordmenn har opplevd ID-tyveri i løpet av de siste to årene.

Publisert:
Gå til e24.no