Elon Musk vil levere brukbart internett via satellitt

Nå har han søkt myndighetene om tillatelse for å teste.

MANGE: Elon Musks internett-satellitter blir mange, små og skal gå i bane relativt nær Jorden.
Publisert:

Tesla-gründer Elon Musks romrakettselskap SpaceX har søkt føderale amerikanske myndigheter om tillatelse til å begynne å teste utsending av internett-signaler fra verdensrommet, skriver New York Times.

Planen er å sende ut 4000 små og relativt billige satellitter som skal sende signaler til alle steder på kloden, også avsidesliggende områder.

Internett via satellitt finnes allerede i dag, men fordi satellittene befinner seg rundt 4200 mil fra jordoverflaten opplever de en svært høy responstid – typisk mellom 500 og 700 millisekunder.

Musk foreslår en helt ny løsning, der langt flere satellitter skal befinne seg nærmere jordskorpen – kun 121 mil.

Les også: Se første glimt av Teslas nye batterifabrikk

Små satellitter

Dette mener han vil være mer effektivt og billigere enn å bruke færre og store enheter lenger unna Jorden.

Selskapet sendte søknaden om å få teste teknologien til USAs føderale kommunikasjonskommisjon i slutten av mai. Testene skal starte neste år. Når satellittene er skutt opp og kommet i bane, skal de koble seg opp mot tre stasjoner på den amerikanske vestkysten.

Målet med testingen er å finne ut om antenneteknologien som brukes på satellittene vil være i stand til å levere raskt internett uten avbrytelser. Hvis alt går etter planen, kan tjenesten komme i drift om ca. fem år.

Les også: Bli med inn i denne helt unike Teslaen

Internett på Mars

SpaceX er det første kommersielle selskapet som har fløyet forsyninger til Den internasjonale romstasjonen, og har vunnet en kontrakt om å fly astronauter dit.

Selskapets hovedmål er å fly folk til Mars. For som Elon Musk sier det, for at menneskeheten skal overleve, må den bli en «mulitiplanetær art».

«Mars kommer også til å trenge et kommunikasjonssystem», sa han på et internt møte i januar som ble fanget på video og lagt ut på YouTube.

Les også: Nå selger Tesla bilene sine brukt

Saken ble opprinnelig publisert på tu.no

Les også

Nå er SpaceX verdt mer enn Snapchat og Airbnb

Les også

Dette er «game-changeren» Tesla lanserte i natt

Les også

- Apple i hemmelig møte med Tesla

Publisert:

Her kan du lese mer om