Toten sparebank og Lillestrøm-banken får Snapcash

Har du hørt navnet før? To uker før Eikas planlagte lansering offentliggjorde Snapchat sin tjeneste med samme navn.

TASTETRYKK: Stadig flere banker lanserer nye betalingsløsninger som gjør det lettere å shoppe eller overføre penger med et par tastetrykk.
Publisert: Publisert:

Bank-gruppen Eika lanserer nå sin egen Snapcash, en betalingstjeneste der du kan overføre penger ved å taste inn mobilnummeret til den de skal til, og pengene er på mottagers konto i løpet av kort tid.

Samme navn

Synes du det er noe kjent med navnet? Det stemmer. For to uker siden lanserte Snapchat en betalingstjeneste med samme navn – Snapcash.

– Navnet er en sammentreff, tjenestene er forskjellige. Derfor var det litt uheldig for oss at Snapchat lanserte en slik tjeneste to uker før vår lansering, sier informasjonsrådgiver Trine Hoel Winther i Eika Gruppen til E24.

Les også

Han fikk tommelen opp fra Mastercard

Erlend Sundvor, ansvarlig for betalingsformidling i Eika.

Med Snapchats løsning får man satt over penger ved å ha et kredittkort registrert i appen. Denne tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig i USA.

Eikas Snapcash skal gjøre betalinger enklere og kjappere, uten mellomledd.

Hurtighet

Erlend Sundvor, som er ansvarlig for betalingsformidling i Eika, forteller at pengene skal gå fra en konto til en annen innen et par sekunder.

– Vi regner med at flere banker kommer med på denne løsningen, slik at det også vil fungere på tvers av bankene, sier Sundvor.

Les også

Dette landet har flest mobilbetalingsbrukere i verden

Prosessen med den nye tjenesten begynte for rundt 2,5 år siden.

– Vi begynte navneprosessen litt før sommeren. Vi hadde en lang liste, som vi brukertestet, og Snapcash var det navnet som gjorde det best, sier Sundvor.

For sent

Beslutningen om navnet ble tatt i august, og søknad om rettighetsbeskyttelse ble gjennomført i september. Eika har også kjøpt domenet Snapcash.no.

Derfor var det for sent å gjøre noe med navnet da Snapchat lanserte Snapcash i november.

Det er Lillestrøm-banken og Totens Sparebank som fra mandag av tilbyr Snapcash i sin mobilbank, og innen utgangen av februar 2015 skal alle 75 Eika-bankene tilby tjenesten.

Les også:

Her tester konsernsjefene mobilbetaling- De har hoppet over ett av teknologi-trinnene- Apple sparket ut PayPal etter Samsung-avtaleDNB-sjefen varsler betalings-revolusjon innen tre årDette er kortsvindlernes fem sleipeste teknikker

Publisert: