Slik skal Microsoft øke bedrifters sikkerhet

En ny sikkerhetsløsning låser datamaskinen når du går fra den.

DYNAMIC LOCK: Bedrifter vil kunne dra nytte av den nye sikkerhetsfunksjonen fra Microsoft, som lanseres som en del av nye Windows 10 i april. Her er Terry Myerson, visepresident i Microsoft's Devices Group, under en konferanse i New York.
Publisert: Publisert:

Microsoft arbeider med en ny sikkerhetsfunksjon til operativsystemet Windows 10.

Teknologien, som låser datamaskinen med en gang du går fra den, kan bidra til å bedre sikkerheten hos flere bedrifter, skriver den danske avisen Finans.dk.

Funksjonen som internt kalles «Windows Goodbye», bruker maskinens kamera til å gjenkjenne ansiktet til brukeren. I det øyeblikket du forlater kontorstolen, slår den inn.

Maskinen blir låst og sikret for videre innsyn, og den kan kun låses opp når brukeren av maskinen er tilbake.

Under utvikling

E24 har tidligere skrevet om at Microsoft tar opp kampen med konkurrenten Apple med lanseringen av en ny laptop.

Til våren ventes også flere nylanseringer til operativsystemet Windows 10, som fungerer på alle plattformer, både PC, touch-skjermer og mobil.

«Windows Goodbye» er blant flere funksjoner og finesser som er i ferd med å bli ferdigstilt foran den forventede lanseringen i april.

Sikkerhetsfunksjonen er under utvikling, men kan få stor innvirkning på bedrifter og offentlige institusjoners sikkerhet dersom den blir tatt i bruk. Funksjonen vil være nyttig for bedriftskunder, skriver Microsoft selv på informasjonssidene til Windows 10.

Les også

Microsoft tar opp kampen mot Apple: Lanserer laptop til 40.000 kroner

Økt sikkerhet

I dag kan du fortsatt låse maskinen gjennom Windows-knappen +L, men dette er en aktiv funksjon som mange glemmer å bruke.
En maskin som automatisk låses når du forlater den, vil igjen føre til at tilgjengelige data også lukkes. Scenarier hvor sensitiv informasjon blir stående tilgjengelig, kan dermed unngås.

For mange arbeidsplasser kan dette bidra til økt sikkerhet.

Lukkefunksjonen er forventet å bli lansert sammen med Windows Creator-oppdateringen, hvor det skjuler seg flere nyheter. Blant annet er det ventet nyheter om satsingen på 3D-modellering og VR-briller.

Les også

Microsoft varsler kraftig jobbkutt

Les også

Microsoft viste frem fetere bunnlinje

Les også

Microsoft-svindlere lurer til seg mye større beløp

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om