Hackere stjal fra titalls millioner av Uber-brukere

Uber opplyste tirsdag at kjøretjenesten er blitt hacket og at datatyvene fikk tilgang til personlig informasjon fra 57 millioner brukere og 600.000 sjåfører.

HACKET: Uber ble hacket i 2016 og datatyvene fikk tilgang til personlig informasjon fra 57 millioner brukere og sjåfører.

Foto: Seth Wenig AP
  • NTB
  • Sigrid Moe
Publisert:

Angrepene fant sted i slutten av fjoråret. Gjerningsmennene fikk ut navn, epostadresser og telefonnumre til Ubers brukere og sjåfører. Selskapet betalte hackerne 100.000 dollar for å slette datamaterialet de hadde stjålet.

– Ingenting av dette burde ha skjedd og jeg vil ikke komme med noen bortforklaringer, uttalte Uber-sjefen Dara Khosrowshahi i en blogg på selskapets hjemmeside.

På samme tid som angrepet skjedde var Uber i forhandlinger med amerikanske myndigheter om to andre saker om informasjonssikkerhet.

Les også

Ny Uber-kopi i gang i Oslo

Mistet jobben

Uber opplyste ikke om angrepet i 2016. På den tiden var Khosrowshahi ennå ikke direktør for selskapet. Han sier at han helt nylig har hørt om hendelsen, noe som har ført til at to ansatte fikk sparken.

– Jeg kan ikke endre fortiden, men jeg kan love at alle Uber-ansatte vil lære av våre feil. Vi endrer måten vi gjør forretninger på. Vi legger integritet til grunn for alle våre beslutninger og arbeider hardt for å vinne våre kunders tillit, skrev han videre.

Travis Kalanick var sjef for selskapet på denne tiden, og skal ha fått vite om angrepet en måned etter det skjedde, ifølge selskapet.

Informasjonen

Uber sier at to personer i fjor lastet ned data fra en server som ble brukt av selskapet. Den inneholdt navn, epostadresser og telefonnumre på 57 millioner Uber-brukere over hele verden.

Gjerningsmennene fikk også kjørenumrene og sertifikatinformasjon til rundt 600.000 Uber-sjåfører i USA.

Reuters melder at Khosrowshahi har ansatt Matt Olsen, tidligere sjefjurist for USAs sikkerhetsbyrå NSA. Olsen skal bidra til å forbedre Ubers sikkerhet.

Siden 2009 har amerikanske myndigheter åpnet minst fem etterforskninger der Uber er involvert. Disse sakene har involvert mulige bestikkelser, ulovlig programvare, ulovlig prising og tyveri av en konkurrents forskning, ifølge Bloomberg.

Les også

Undersøkelse: Flere tror at nettbanken er utrygg

Les også

– Mer lønnsomt nå å ikke ta ansvar

Les også

Tre milliarder Yahoo-kontoer hacket i 2013

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Uber
  2. Datakriminalitet

Flere artikler

  1. Twitter bekrefter at ansatte ble manipulert

  2. Et snillere Uber er fremdeles Uber

  3. Problemene tårner seg opp rundt Uber

  4. Annonsørinnhold

  5. Analytiker: – Uber har en risikabel forretningsidé

  6. Uber stenger Arizona-divisjonen etter ulykken i mars