Cisco-sjefen raser mot NSA

Mener Obama må ta kontroll over myndighetenes overvåkning.

SETTES I FARE: Cisco-sjef John Chambers mener NSA setter skaper problemer for amerikanske IT-selskaper på det globale markedet.

ERIC PIERMONT
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

I ett brev til USAs president Barack Obama skriver Cisco-sjef John Chambers at han frykter for tilliten til amerikanske IT-selskaper dersom ikke regjeringen endrer retningslinjene til NSA overvåkningsprogrammer.

- Vi kan rett og slett ikke fortsette på denne måten. Kundene våre forventer at vi skal levere produkter med høy integritet og sikkerhet, skriver Chambers ifølge CNBC.

Reagerte på utstyrstrøbbel

I tillegg til brevet sendte Chambers bilder som viste NSA-ansatte som åpnet esker med Cisco-utstyr mens de fortsatt lå i posten. Financial Times skrev på søndag at flere har anklaget sikkerhetsbyrået for slike overtramp.

Anklagene kom på bakgrunn av en Snowden-artikklen som ble publisert av The Guardian tidligere i år, skriver CNBC.

Les også

Snowden får vitne i Europarådet

- Hvis disse anklagene stemmer vil slike handlinger undertrykke IT-industriens evne til å levere produkter på et globalt marked, skriver Chambers.

På selskapets blogg skriver direktøren også at IT-selskapene bør kunne stole på at myndighetene ikke legger seg opp i lovlige leveringer av IT-produkter, skriver CNBC.

Ikke alene

Chambers og Cisco er langt ifra de eneste som har reagert på måten NSA jobber. Også Facebook-gründer Mark Zuckerberg og flere toppsjefer i Google har uttalt at amerikanske myndigheter må endre måten NSA jobber på.

- NSA ødelegger for alle, sa Zuckerberg i et intervju med Wall Street Journal i fjor høst.

Les også

Yahoo-sjefen vil ha mer åpenhet fra NSA

Videre truet han med å saksøke amerikanske myndigheter dersom ikke retningslinjene ble endret. Zuckerberg var ikke alene om dette, og så LinkedIn truet med å ta NSA til retten, men forsløpig har ikke dette skjedd.

Les også:

Snowden-medhjelper: - NSA vil samle altPulitzer-prisen for avsløringer om NSA- NSA har utnyttet HeartbleedNSA spionerer på kinesisk telegigant

Publisert:

Flere artikler

  1. Obama i overvåkningssamtale

  2. Zuckerberg raser mot myndighetene

  3. Sikkerhetsselskap mener hacking-gruppe er knyttet til det kinesiske forsvaret

  4. Annonsørinnhold

  5. Zuckerberg legger seg paddeflat

  6. Apple avviser kinesiske iPhone-anklager