- Facebook vil tjene penger på gammel teknologi

Lanserer mobilapp som søker etter venner der du er. Informasjonen de da samler inn om deg og dine venner, skal de så benytte til å øke annonseinntektene.

LETTERE Å FINNE VENNER: Ved hjelp av GPS-systemet på smarttelefonen vil appen fortelle deg om vennene dine befinner seg i nærheten.
Publisert:

Når man bruker Facebooks nye app Nearby Friends vil mobiltelefonen din automatisk søke etter andre Facebook-venner som også har aktivert appen.

Når appen finner venner som befinner seg i nærområdet, vil man kunne få beskjed om dette.

En del Facebook-brukere kommer sikkert til å vegre seg mot appen med tanke på personvern, men zacks.com skriver i et blogginnlegg på Nasdaqs hjemmeside at appen ventelig vil spille en stor rolle for inntektene og vekstutsiktene til Facebook.

Gammel teknologi

Dette er ikke en ny teknologi, da andre som Tinder, Radar, Foresquare og Twitter har lignende tjenester.

Forskjellen er at Facebook vil bruke stedsdataene til å skreddersy reklame tilpasset brukeren. Dette kommer til å løfte annonseinntektene til Facebook, skriver bloggeren.

Les også

Disse er verdens rikeste under 40

Vil øke engasjementet blant brukerne

Det er forventet at den nye mobil-appen skal øke offline interaksjoner, ved å gjøre det enklere å finne venner uten å logge inn på Facebook. Dette vil i følge analytikeren drive brukerengasjement fremover.

Facebook har også nylig oppdatert sin nyhetsleser-app Paper, og lagt til en rekke nye funksjoner.

Mer å hente på mobiltransaksjoner

I følge Gartner forventes det at verdensmarkedet for betalingstransaksjoner over mobiltelefon vil ha en årlig gjennomsnittsvekst på 35 prosent mellom 2012 og 2017.

Les også

Nå skal Facebook bli banken din også

Rundt 450 millioner brukere er forventet å bruke smarttelefoner beregnet på betalingstransaksjoner, og markedet for dette vil være verdt 721 milliarder dollar, eller 431,6 milliarder kroner, ved utgangen av 2017.

Facebook er interessert i å bli en del av markedet for betalingsvirksomhet, slik som Ebays Pay Pal, og er i samtaler med tre ulike nye selskaper, TransferWise, Moni Technologies and Azimo, med tanke på å danne mulig partnerskap, skriver bloggeren.

Les også:

Disse er verdens rikeste under 40Nå skal Facebook bli banken din også23 år gamle Mathias sa nei til jobb i FacebookZuckerberg kjøper databrilleselskap

Publisert: