Rockespill rocker markedet

Ferske salgstall fra USA viser at det omsettes spill for 8,3 milliarder dollar, og ingenting er mer populært enn rockespill.

DIANE BONDAREFF
  • Kathleen Buer
Publisert:

Minst tre nye rockebaserte spill vil bli lansert t i løpet av året. Nå mener mange det ikke er plass til flere rockestjerner på en og samme scene.

Det skriver Marketwatch.

Da MTV Games lanserte spillet Rock Band var det mange som var skeptiske til om det var plass til flere rockebaserte spill på markedet etter braksuksessen til Guitar Hero.

Markedets svar er: Rock!

På E3 videospill-konferansen i Los Angeles forrige uke ble flere nye spill lansert. Om de klarer å konkurrere med Guitar Hero av Activision Blizzard Inc. og Rock Band, vil tiden vise.

Disneyrock

Den japanske Konami og Walt Disney

OSE

DIS

har klare nye spill i rockekategorien. Nintendo har også spill til Wii som snart slippes på markedet.

Guitar Hero har sakte, men sikkert begynt å merke konkurransen på kroppen, og nå slippes snart en ny og forbedret versjon. Det nye Guitar Hero-spillet vil komme med ny og forbedret gitar og trommesett i et forsøk på å konkurrere med lillebror Rock Band som har flere instrumenter.

- Kommer dette markedet til å bli større? Ja, helt klart, sier Jesse Dicinch, direktør i analyseselskapet for Electronic Entertainment and Resarch (EEDAR). Han mener vi kommer til å se flere versjoner av rockekonseptet på markedet, men at de små aktørene mest sannsynlig vil falle fra i løpet av et år.

Rocker konkurrentene

Et annet utbredt synspunkt er at større konkurranse på markedet ikke kommer til å gå utover de største aktørene.

- Det begynner å bli fult på markedet, og det kommer helt klart til å påvirke markedssegmentet for alle. Dette kommer uansett ikke til å påvirke de største aktørene, sier spillanalytiker for Wedbush Morgan, Michael Patcher.

Musikkspill-segmentet er det hurtigst voksende segmentet innenfor spillmarkedet. Stor etterspørsel etter neste generasjons spillkonsoller, som Wii, Playstation 3 og Xbox 360, bidrar veldig til dette.

I USA ble det solgt spill og maskinutstyr for 8,3 milliarder dollar i løpet av første halvår. Det er en økning på 36 prosent fra samme periode i fjor. Noen av spillene som har bidratt til de høye salgstallene er blant annet; Grand Theft Auto 4, Super Smash Bros: Brawl og Guitar Hero 3: Legends of Rock.

Les også:

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Flere artikler

  1. Aerosmith tjente mer på «Guitar Hero» enn på platesalg

  2. Guitar Hero vil danke ut iTunes

  3. Nordmenn kjøper spill som aldri før

  4. Tesla dropper billigmodellen

  5. Ny spillsmell for Funcom