Tror Apple kutter ut hodetelefonpluggen

Nå kan du koble de fleste hodetelefoner til iPhone. Dette kan endres fortere enn du aner.

PLUGG: Det kan se ut som Apple jobber med å lage en egen plugg for hodetelefoner.
  • Sigrid Moe
Publisert:

Apple har i stillhet presentert en ny spesifikasjon for produsenter på sitt Made-For-iPhone/iPad/iPod (MFi)-program.

Denne spesifikasjonen kan gi litt mer forståelse for hvorfor Apple gjorde sitt største oppkjøp noen sinne i forrige uke, da det ble kjent at de betaler tre milliarder for Beats Electronics.

Les også

Oppkjøpet som kan endre musikkbransjen

Hodetelefoner

Utviklere kan nå nemlig lage hodetelefoner som kan koble til iOS-enheter med såkalt «Lightning»-plugg, ifølge 9TO5Mac. Dette er samme plugg som på laderen til iPhone 5-modellene.

LYDNYHET: Teknologiekspert og sjef i PR-byrået Coxit, Magnus Brøyn, tror at dette er gode nyheter for tilhengere av god lyd.

Teknologijournalist Gordon Kelly skriver i en kommentar i Forbes at han tror at Apple vil fjerne muligheten til å bruke den universale pluggen, som brukes mest i dag.

- Dette kan bety at du må si farvel til dine favoritt-hodetelefoner, skriver han, og legger til at de trolig vil begynne å selge dyre adaptere.

Han tror også at Apple sine nye hodetelefoner kommer til å gi god inntjening til Apple, i tillegg til at lydkvaliteten blir bedre.

Lyden

Teknologiekspert Magnus Brøyn tror på sin side at Apple vil beholde muligheten til å bruke hodetelefonene som du bruker i dag.

- Jeg tror at de i første rekke ønsker å levere en god lydopplevelse og å utnytte oppkjøpet av Beats, sier Brøyn til E24.

Han mener at dette er en gylden mulighet for Apple å vise at oppkjøpet gir merverdi til både Beats- og Apple-brukere.

- Det er nesten bare å forvente at Apple vil lage hodetelefoner som kan kobles til denne pluggen, sier Brøyn.

Les også

Apple lanserer nytt operativsystem

Funksjoner

«Lightning»-pluggen gjør det mulig å styre flere funksjoner fra hodetelefonene enn det som er vanlig i dag. Bytte av plugg kan til og med føre til at hodetelefonene kan lade opp din Apple-enhet.

- Om de går over til den nye pluggen vil også musikkvaliteten økes betraktelig, og det er muligheter for bedre støyreduksjon i hodetelefonene, sier Brøyn.

Et resultat av oppkjøpsavtalen var at Apple fikk Beats-grunnleggerne Dr. Dre og Jimmy Iovine over i Apple-skuta.

De er begge kjent som entreprenører som er svært god på å fange opp nye trender. Jimmy Iovine var blant de første som så et kommersielt potensiale i rap på 80-tallet.

Les også:

Topp-designer lager briller for GoogleIngen Apple-jubel på Wall StreetNy musikktjeneste fra Amazon- Alle med en hjerne visste det, men ikke noen hos AppleFremtidens smartbolig kan hurtiglade elbilen fra eget batteri

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Apple forhandler fortsatt med Dr. Dre

  2. Oppkjøpet som kan endre musikkbransjen

  3. Skal Apple relansere streamingtjeneste i februar?

  4. FT: Apple skal gjøre rekordkjøp neste uke

  5. Disse nyhetene kan bli lansert på Apple-konferansen i kveld