TSMC vil investere 855 milliarder kroner

Databrikkeprodusenten vil investere tresifrede milliardbeløp over de neste tre årene for å øke kapasiteten i fabrikkene.

  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert: Publisert:

Torsdag meldte databrikkeprodusenten Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), at den planlagt investeringen vil koste dem 100 milliarder dollar, eller omtrent 855 milliarder kroner.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters torsdag formiddag.

Nyheten kommer en knapp uke etter at konkurrenten Intel Corp annonserte at de ville bruke 20 milliarder dollar, i overkant av 171 milliarder kroner, på å utvide produksjonskapasiteten av deres avanserte databrikker.

Den taiwanske databrikkeprodusenten har allerede lagt frem en plan om å bruke mellom 25 og 28 milliarder dollar i år, til å utvikle og produsere avanserte databrikker.

Kampen om databrikkeproduksjonen kommer i en tid der globale selskaper prøver å hente seg inn etter stor mangel og høy etterspørsel, som har vært en påkjenning for teknologiprodusenter under pandemien.

– Vi går inn i en periode med høyere vekst, ettersom flerårige megatrender av 5G og høyytelsesprodukter forventes å gi sterk etterspørsel etter halvleder-teknologi de neste årene, sier TSMC til Reuters.

Det taiwanske selskapet er opp 2,56 prosent torsdag.

Les på E24+

Dette er teknologifondenes aksjefavoritter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Taiwan Semiconductor Manufacturing
  3. Teknologi

Flere artikler

  1. Databrikker er Taiwans gull

  2. S&P 500 med ny rekord på ukens siste handelsdag

  3. Norske NOD håper på bedring i chipkrisen mot slutten av 2022

  4. Markant nedgang i Tokyo og Hongkong

  5. Oppgang på Asia-børsene – rundt 50 Hongkong-aksjer suspendert