Den nye bankhverdagen

Fintech-selskapets første internasjonale avtale er med en australsk gigant

Det norsk gründerselskapet har jobbet fra flere kontinenter under pandemien.

Etter en karriere i betalingsbransjen ble Nicki Bull Bisgaard gründer.
 • Sigrid Moe
Publisert: Publisert:

– Vekstraten vår er allerede bedre enn vi hadde planlagt, sier Nicki Bull Bisgaard, som leder det norske finansteknologi-selskapet Eedenbull.

Tidligere i år fikk de sin første utenlandske kontrakt, da de vant en anbudsrunde med bankgiganten National Australia Bank. Banken er blant verdens 50 største banker, og skal rulle ut Eedenbulls betalings- og administrasjonsløsning for små og mellomstore bedrifter.

Den femårige kontrakten er verdt om lag 60 millioner kroner.

Les på E24+

Ble sendt i all hast til sykehuset

Nye kontorer

I februar åpnet selskapet et salgskontor i USA, og denne måneden kunngjorde de et samarbeid med Mastercard. De har også alle lisensene de trenger, i tillegg til lisenser direkte med både Visa, Mastercard og Unionpay.

Bisgaard har jobbet med betalingsmarkedet i en årrekke. Blant annet med utviklingen av Sparebankkort på 90-tallet, i Visa, Entercard og konsulentselskapet Paytech Group.

– Vi kan betaling, og mange av dem som jobber med det kjenner oss fra før, sier Bisgaard.

Det er Paytech Group som i dag er den største eieren av gründerselskapet.

Begynte i Norge

Tanken bak tjenesten til gründerselskapet kom på grunn av nye reguleringer, som betalingstjenestedirektivet (PSD2), og nye aktører som tok stadig nye markedsandeler i betalingsmarkedet.

– Vi liker å tro at vi er litt annerledes, og går ikke inn for å konkurrere med bankene, men å samarbeide med dem og gjøre dem i stand til å kunne konkurrere med de nye aktørene i markedet, sier Bisgaard.

Da produktet skulle rulles ut for første gang, var det i samarbeid med de norske Eika-bankene og Sparebanken Sør. De har siktet seg inn på små- og mellomstore bedriftskunder.

Internasjonalt ledermøte: Her er administrerende direktør Nicki Bisgaard fra London, teknologidirektør Andrew Veitch i Edinburgh, innovasjonsdirektør Erik Ingvoldstad i Singapore, finansdirektør Per-Ola Simensen i Oslo, forretningsutviklingsdirektør Matt Weir i Singapore og HR-direktør Gerhard Strydom i London.
Les på E24+

Finansbransjen har vokst kraftig. Nå er det bærekraftsstudentene folk vil ha.

Selskapet har hovedkontor i Norge, men har ansatte spredt rundt i verden. Teknologiutviklingen skjer i selskapet, hovedsakelig fra Edinburgh i Skottland. I tillegg fins de i Singapore, London og New York.

– Vi ville bli internasjonale med en gang. Vi valgte å ha det største miljøet i Skottland, fordi det er et utmerket fintech-miljø der, det er gode universiteter der, de snakker en slags engelsk og det er en del nordmenn der, sier Bisgaard.

Nye millioner

Nå forbereder gründerselskapet en emisjon til høsten, der planen er å hente 100 millioner kroner for å finansiere vekst.

Årsregnskapet viser en inntektsvekst fra 2 millioner i 2019 til over 6,8 millioner i 2020. Men også et driftsresultat på minus 6,76 millioner kroner i 2020, mot minus nesten 4,6 millioner året før.

– Vi kommer til å levere røde tall i både 2021 og 2022. Men så skal vi være over i å bare levere svarte tall, sier Bisgaard.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Den nye bankhverdagen
 2. Gründere
 3. Fintech
 4. Betaling
 5. Oppstartsbedrift

Flere artikler

 1. Vipps tar hovedrollen i nordisk betalingsgigant

 2. «Nye» Vipps etter gigantsammenslåing: – Mener vi kunne fått inn flere

 3. Betalt innhold

  Norske advokater var stråmenn for mektige russere

 4. Airthings inngår avtale med amerikansk husholdningskjempe

 5. Betalt innhold

  Knalltall for Sandnes sentrum i pandemiåret – banket Oslo og Bergen